At formidle historie (e-bog) af Claus
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Claus Bryld (forfatter), Anne Birgitte Richard (forfatter), Annette Vasström (forfatter), Lars Handesten (forfatter), Lene Floris (forfatter), Søren Schou (forfatter), Carsten Tage Nielsen (forfatter), Marianne Poulsen (forfatter), Anette Warring (forfatter), Karl-Johann Hemmersam (forfatter), Torben Weinreich (forfatter), Bernard Eric Jensen (forfatter)

At formidle historie e-bog

DKK 36
(0)
Hverken i en dansk eller en international sammenhæng findes der megen forskning, der specifikt ser på det at formidle historie. Dog er der i løbet af det sidste årti dukket en ny spændende forskning op, hvor opmærksomheden bliver fæstnet ved samfundets erindringsarbejde og brug af kulturarven. Det er i denne bredere sammenhæng, at projektet Humanistisk historieformidling - i komparativ belysning hører hjemme.  I bindet gøres der samlet status over dette projekt. Der ses på de problemer, der m...
DKK 36
Undertitel vilkår, kendetegn, formål
Forfattere Claus Bryld (forfatter), Anne Birgitte Richard (forfatter), Annette Vasström (forfatter), Lars Handesten (forfatter), Lene Floris (forfatter), Søren Schou (forfatter), Carsten Tage Nielsen (forfatter), Marianne Poulsen (forfatter), Anette Warring (forfatter), Karl-Johann Hemmersam (forfatter), Torben Weinreich (forfatter), Bernard Eric Jensen (forfatter)
Udgivet 7 maj 2010
Længde 234 sider
Genrer Historie og Arkæologi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788778679741
Hverken i en dansk eller en international sammenhæng findes der megen forskning, der specifikt ser på det at formidle historie. Dog er der i løbet af det sidste årti dukket en ny spændende forskning op, hvor opmærksomheden bliver fæstnet ved samfundets erindringsarbejde og brug af kulturarven. Det er i denne bredere sammenhæng, at projektet Humanistisk historieformidling - i komparativ belysning hører hjemme.  I bindet gøres der samlet status over dette projekt. Der ses på de problemer, der melder sig, når der skal forskes i formidling og brug af historie. Der gøres rede for, hvordan vilkårene for for-midlingen er afgørende blevet ændret i løbet af de sidste tre årtier. Der gives en sammenlignende karakteristik af, hvordan historie bliver formidlet og brugt i humanistiske fag, i uddannelsessy-stemet og i massekulturen. Der rundes af med en drøftelse af, hvordan humanistiske fag kan og skal forholde sig sig til meningmands interesse for og brug af historie, og der gives her et bud på, hvordan en faglig formidling af historie kan gøres bedre - i betydning mere engagerende og perspektiverende for modtageren.