At tænke eksistensen (e-bog) af n a
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
n a (forfatter)

At tænke eksistensen e-bog

DKK 179
(0)
Hvad vil det sige at eksistere - og at tænke over sin eksistens? Hvordan påvirker livet tænkningen - og tænkningen livet? Spørgsmål som disse, og med dem eksistentialismen, nød enorm popularitet i efterkrigstiden, hvor de blev hvermandseje. Men som årene gik, gik det populære hen og blev upopulært. Betegnelsen eksistentialisme, og dens navnebroder eksistensfilosofien, der ellers så sig som et alternativ til den første, kom til at signalere filosofisk letbenethed, populisme og generel intellek...
DKK 179
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Undertitel Studier i eksistenstænkningens historie og betydning
Forfattere n a (forfatter), Paw Hedegaard Amdisen (redaktør), Jonas Holst (redaktør), Jens Viggo Olavi Nielsen (redaktør)
Udgivet 1 januar 2009
Længde 262 sider
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771245219
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Hvad vil det sige at eksistere - og at tænke over sin eksistens? Hvordan påvirker livet tænkningen - og tænkningen livet? Spørgsmål som disse, og med dem eksistentialismen, nød enorm popularitet i efterkrigstiden, hvor de blev hvermandseje. Men som årene gik, gik det populære hen og blev upopulært. Betegnelsen eksistentialisme, og dens navnebroder eksistensfilosofien, der ellers så sig som et alternativ til den første, kom til at signalere filosofisk letbenethed, populisme og generel intellektuel uvederhæftighed. Eksistentialisme og eksistensfilosofi var derfor i en lang årrække filosofiske positioner, som man ikke, hvis man tog sig selv seriøst, kunne tage seriøst.Men det har ændret sig, og At tænke eksistensen viser hvorfor. Gennem en introducerende indledning om eksistenstænkningen og 12 artikler skrevet af førende danske forskere i filosofi og idéhistorie, står det klart, at vi i dag må genåbne og gentænke spørgsmålet om eksistensen.