Blodpletten (e-bog) af Michaïl Petrov
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode

Blodpletten e-bog

DKK 52
(0)
Noveller. Skikkelser og skæbner fra Rusland omkring 1905. Indhold: Blodpletten: Stationsforstander Anissimov lader sig gribe af stemningen, og deltager i angrebet på et tog med zartro soldater. Pasja Tumanov: Seminaristen Pavel Tumanov har ikke brugt studietiden på at studere, så da han går til eksamen, dumper han, hvorefter han går ud og køber en pistol for at dræbe skoleinspektøren og den lærer, der har dumpet ham. Arbejderen Sjevyrjov: Sjevyrjov ankommer til St. Petersborg og indloger...
DKK 52
Undertitel fem fortællinger
Forfattere Michaïl Petrovitch Artsybachev (forfatter), Kim N. Jensen (redaktør), A. C. Meyer (oversætter)
Udgivet 31 august 2012
Længde 217 sider
Genrer Noveller, Romaner, Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788779792593
Noveller. Skikkelser og skæbner fra Rusland omkring 1905. Indhold:
  • Blodpletten: Stationsforstander Anissimov lader sig gribe af stemningen, og deltager i angrebet på et tog med zartro soldater.
  • Pasja Tumanov: Seminaristen Pavel Tumanov har ikke brugt studietiden på at studere, så da han går til eksamen, dumper han, hvorefter han går ud og køber en pistol for at dræbe skoleinspektøren og den lærer, der har dumpet ham.
  • Arbejderen Sjevyrjov: Sjevyrjov ankommer til St. Petersborg og indlogerer sig på en lejekaserne. Fra sit værelse kan han følge med i naboernes liv og tragedier. Han mister efterhånden kontrollen over sig selv og bliver et offer for sit eget oprør.
  • Lægen: En læge kaldes til den lokale politimester, der er blevet livsfarligt såret. Lægen har set, hvilke grusomheder, politimesteren har begået overfor den jødiske befolkning i byen, og kommer i et dilemma: Er han bundet af lægeløftet til at redde denne mand, for at han kan fortsætte sine grusomheder?
  • Gru: I den lille skole bor den unge lærerinde Ninotschka. Skolehuset rummer også et lokale, der er beregnet til overnatning for forbipasserende embedsmænd, og denne nat huser det den lokale undersøgelsesdommer, læge og politikommissær, der har tilbragt det meste af natten med at drikke. De voldtager og myrder Ninotschka, og forsøger bagefter i kraft af deres embeder at hænge skolens pedel op på forbrydelsen.