De døde og de levende (e-bog) af Benn
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Benn Q. Holm (forfatter)

De døde og de levende e-bog

DKK 214
(2)
DE DØDE OG DE LEVENDE er en roman om krig og kærlighed, om skyld, forræderi og begær. Den følger en gruppe modstandsfolk i København 1943-50. Deres hemmeligheder, løgne og drømme. Stilheden efter kampen, den svære fred. I 1943 ligger besættelsen tungt over Danmark. Det unge kærestepar Ebbe og Karen er sammen med nogle andre jurastuderende gået ind i modstandsarbejdet. Lederen, faldskærmsagenten"Herbert", presser dem til stadig farligere aktioner. En aften går det galt: To fra gruppen bliver ...
DKK 214
DKK 159
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Forfattere Benn Q. Holm (forfatter)
Udgivet 2 juni 2016
Længde 336 sider
Genrer Romaner, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788711543382
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

DE DØDE OG DE LEVENDE er en roman om krig og kærlighed, om skyld, forræderi og begær. Den følger en gruppe modstandsfolk i København 1943-50. Deres hemmeligheder, løgne og drømme. Stilheden efter kampen, den svære fred. I 1943 ligger besættelsen tungt over Danmark. Det unge kærestepar Ebbe og Karen er sammen med nogle andre jurastuderende gået ind i modstandsarbejdet. Lederen, faldskærmsagenten"Herbert", presser dem til stadig farligere aktioner. En aften går det galt: To fra gruppen bliver dræbt, og Ebbe må flygte til Sverige. I Sverige optages Ebbe i Den Danske Brigade, den hemmelige eksilhær der træner i de øde skove. De bliver et par lange, barske og iskolde vintre, og da Ebbe og Karen endelig genforenes i maj 1945 er alt forandret. De døde modstandskammerater spøger, og det er ikke alting der tåler dagens lys. Mens Ebbe og Karen prøver at opbygge en lille familie, driver "Herbert" rundt i efterkrigstidens København, på jagt efter eventyr der kan matche spændingen fra sabotageaktionerne.
Betingelser for brukergenerert innhold Tilføj din egen anmeldelse

De døde og de levende er en bog om hverdags livet i Danmark i årene 1943 - 1950. Vi følger Karen og Ebbe. De er begge med i en modstandsgruppe i København. I 1943 går det galt under en aktion. Ebbe må til Sverige. Efter krigen genoptager Karen og Ebbe deres forhold. Det er dog ikke uden problemer. De er begge mærket af det der skete under besættelsen. En god og velskrevet bog om tiden og forholdene i Danmark. Vi følger flere personer og får et rigtig godt indblik i hvordan leve forholdene var, både for de mere velstillede, som dem der ikke er. En bog om skæbner der kæmper for dagligdagen, som ikke altid er som man kunne ønske sig. En velskrevet bog, hvor jeg her bagefter sidder og lader tankerne gå tilbage til nogle af personerne. Jeg synes også det er en lidt trist bog, men absolut en bog du bør give dig tid til at læse.