Den Arktiske Nomade (e-bog) af Hasse
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Hasse Norbye (forfatter)

Den Arktiske Nomade e-bog

DKK 214
(0)
Den Arktiske Nomade handler om en slægts dystre fortid og fortielser. Men det er også en kærlighedshistorie om mennesker som elsker på trods af svigt og hemmeligheder. Historien tager udgangspunkt i en række dramatiske begivenheder, som udspiller sig i Ivittuut (Sydgrønland) under II Verdenskrig. Krigsmagternes ubønhørlige jagt på kryolit gør livet hårdt for de danske minearbejdere, som på fjerde år lever i isolation fra omverden. Hjemme på Bornholm frygter familien for Poul Jakobsens skæbne...
DKK 214
Forfattere Hasse Norbye (forfatter), Sandra Bruun de Neergaard (illustrator), Michael Stokkeby (illustrator), Susanne Jespersen (redaktør)
Udgivet 1 juli 2015
Længde 428 sider
Genrer Romaner, Eventyr, Skønlitteratur, Krimier
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788799795222
Den Arktiske Nomade handler om en slægts dystre fortid og fortielser. Men det er også en kærlighedshistorie om mennesker som elsker på trods af svigt og hemmeligheder. Historien tager udgangspunkt i en række dramatiske begivenheder, som udspiller sig i Ivittuut (Sydgrønland) under II Verdenskrig. Krigsmagternes ubønhørlige jagt på kryolit gør livet hårdt for de danske minearbejdere, som på fjerde år lever i isolation fra omverden. Hjemme på Bornholm frygter familien for Poul Jakobsens skæbne, som lever i det kolde nord. Mange år senere finder Julius Jakobsen under oprydningen af familiens dødsbo en notesbog, som kaster lys over krigens sidste hektiske dage. Sammen med historiens anden hovedperson Lea, kastes de ud i en hæsblæsende jagt på den sandhed, som andre har gjort sig store anstrengelser for at skjule. En verden af vold og magt tvinger dem til at stille spørgsmålstegn ved deres rejse og identitet. Mørke skygger følger dem og snart jages de af en magtfuld organisation, som ikke skyr nogle midler. Flugten fører dem på en rejse fra Grønland over Danmark til Europa og Nordafrika.