Den danske pige (e-bog) af David Eber
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
David Ebershoff (forfatter)

Den danske pige e-bog

DKK 75
(1)
I 1914 ankommer den unge amerikanske enke Greta Waud til København for at gå på Kunstakademiet. Her forelsker hun sig i sin lærer, maleren Einar Wegener. De gifter sig nogle år senere og slår sig ned i Nyhavn, hvor de indretter bolig og atelier. Et harmonisk ægteskab og et spændende professionelt parløb tager sin begyndelse. Da Einar i 1925 accepterer at sidde model for Greta, så hun kan færdiggøre et billede af en kvinde, skubber de i fællesskab døren op for en tredje person: Den unge pige ...
DKK 75
DKK 159
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Forfattere David Ebershoff (forfatter), Kirsten A. Nielsen (oversætter)
Udgivet 15 oktober 2015
Længde 400 sider
Genrer Romantik, Romaner, Skønlitteratur, Romantik og Erotik
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788711491669
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

I 1914 ankommer den unge amerikanske enke Greta Waud til København for at gå på Kunstakademiet. Her forelsker hun sig i sin lærer, maleren Einar Wegener. De gifter sig nogle år senere og slår sig ned i Nyhavn, hvor de indretter bolig og atelier. Et harmonisk ægteskab og et spændende professionelt parløb tager sin begyndelse. Da Einar i 1925 accepterer at sidde model for Greta, så hun kan færdiggøre et billede af en kvinde, skubber de i fællesskab døren op for en tredje person: Den unge pige Lili, der forsigtigt og en smule fortumlet træder ind i deres ægteskab. Det står lysende klart for dem begge, at der inden i Einar findes en kvinde, som kæmper for at komme ud, og Greta indser, at Einar må tage skridtet fuldt ud og blive kvinde også i fysisk forstand. I Tyskland finder hun en specialist, der vil påtage sig opgaven, og på Dresden Kvindeklinik indleder Einar en række smertefulde kønsskifteoperationer. David Ebershoffs roman "Den danske pige" tager afsæt i de virkelighedens Gerda og Einar Wegeners historie. Romanen er filmatiseret med Eddie Redmayne i hovedrollen som Lili.
Betingelser for brukergenerert innhold Tilføj din egen anmeldelse

Filmen var fantastisk og derfor måtte bogen også læses. Hovedpersonerne er Gerda og Einar Wegener (i bogen kaldes Gerda Gretha) begge kendte malere. Einar der vælger ved hjælp fra Gerda at leve drømmen ud og blive Lili. En gribende fortælling om kampen for Gerda der med tiden mister den mand hun elskede og giftede sig med. Samtidig med er hun en fantastisk støtte for Einar i hans beslutning om at leve sit liv som Lili. Einar der forsøger at forstå hvad der sker med ham og samtidig holde fast i ægteskabet.