Den gamle nyreligiøsitet (e-bog) af M
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Mette Buchardt (forfatter), Pia Rose Böwadt (forfatter), Britt Istoft (forfatter), Peter Heller Lützen (forfatter), Marianne Schleicher (forfatter), Karsten Fledelius (forfatter), Mette Kia Krabbe Meyer (forfatter), Bo Dahl Hermansen (forfatter), Mark Sedgwick (forfatter), Carsten Bach-Nielsen (forfatter), Rasmus Reinvang (forfatter), Jørn Borup (forfatter), Katja Lange (forfatter), Ove Korsgaard (forfatter), Hans Hauge (forfatter)

Den gamle nyreligiøsitet e-bog

DKK 109
(0)
Den gamle nyreligiøsitet. Vestens glemte kulturarv viser, at den såkaldte nyreligiøse bølge langt fra er noget, der hører vore dage til. Tværtimod belyser antologien, hvordan det fremmede, det okkulte, det mystiske, det vulgære og populære altid har været en del af Danmark og Vesterlandets religiøse traditioner. Den europæiske okkulte tradition er en gammel størrelse, der i vid udstrækning har været med til at skabe det, der i dag forstås ved gedigen kristendom. Samtidig har den europæiske o...
DKK 109
Undertitel Vestens glemte kulturarv
Forfattere Mette Buchardt (forfatter), Pia Rose Böwadt (forfatter), Britt Istoft (forfatter), Peter Heller Lützen (forfatter), Marianne Schleicher (forfatter), Karsten Fledelius (forfatter), Mette Kia Krabbe Meyer (forfatter), Bo Dahl Hermansen (forfatter), Mark Sedgwick (forfatter), Carsten Bach-Nielsen (forfatter), Rasmus Reinvang (forfatter), Jørn Borup (forfatter), Katja Lange (forfatter), Ove Korsgaard (forfatter), Hans Hauge (forfatter), Pia Rose Böwadt (redaktør), Mette Buchardt (redaktør)
Forlag Eksistensen
Udgivet 10 november 2017
Længde 295 sider
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788741003429
Den gamle nyreligiøsitet. Vestens glemte kulturarv viser, at den såkaldte nyreligiøse bølge langt fra er noget, der hører vore dage til. Tværtimod belyser antologien, hvordan det fremmede, det okkulte, det mystiske, det vulgære og populære altid har været en del af Danmark og Vesterlandets religiøse traditioner. Den europæiske okkulte tradition er en gammel størrelse, der i vid udstrækning har været med til at skabe det, der i dag forstås ved gedigen kristendom. Samtidig har den europæiske okkultisme spillet en rolle netop som den kristne traditions modsætning. En af konsekvenserne af kolonialiseringen af Afrika og Asien blev indoptagelsen og dermed omskabelsen af religiøse traditioner fra fx den arabiske verden og det indiske subkontinent. De mange vestlige fortolkninger af hinduismen og buddhismen er en akademisk kolonialisering, der har betydet nyskabelser af den teologiske og filosofiske tradition i dét, man normalt definerer som kristeligt, dansk og vestlige. ”Det danske” og ”det vestlige” er knapt så dansk og vestligt endda. Den gamle nyreligiøsitet. Vestens glemte kulturarv rummer bidrag af seksten forfattere fra fagdiscipliner som litteraturvidenskab, arkæologi, historie, religionsvidenskab, pædagogisk filosofi og teologi. Antologien er velegnet til undervisning på seminariets linjefag kristendomskundskab/religion samt på universitetets studier i teologi og religionsvidenskab. Men enhver, der interesserer sig for kultur og religion, vil have glæde af at læse den. Bogen er redigeret af seminarielektorerne Pia Rose Böwadt og Mette Buchardt.