Den religiøse dimension (e-bog) af Eb
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Eberhard Harbsmeier (forfatter), Kjeld Holm (forfatter), Svend Bjerg (forfatter), Troels Nørager (forfatter), Steffen Johannessen (forfatter)

Den religiøse dimension e-bog

DKK 46
(0)
Paul Tillich er en af de mest betydningsfulde teologer i nyere tid og måske mere aktuel i dag end nogensinde. Om det gælder forholdet mellem kirke og kultur, mellem religion og modernitet eller spørgsmålet om gudsbegrebet er Tillich en væsentlig og uomgængelig samtalepartner. Ja, man kan næppe forstå den religionspædagogiske debat i dag uden at kende Tillich som baggrund. Han fastholder, at religion ikke kan marginaliseres i en privatsfære, men er en uundværlig dybdedimension i kultur, samfun...
DKK 46
Undertitel Paul Tillich og religionspædagogikken
Forfattere Eberhard Harbsmeier (forfatter), Kjeld Holm (forfatter), Svend Bjerg (forfatter), Troels Nørager (forfatter), Steffen Johannessen (forfatter), Eberhard Harbsmeier (redaktør)
Forlag Eksistensen
Udgivet 5 januar 2018
Længde 110 sider
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788741004068
Paul Tillich er en af de mest betydningsfulde teologer i nyere tid og måske mere aktuel i dag end nogensinde. Om det gælder forholdet mellem kirke og kultur, mellem religion og modernitet eller spørgsmålet om gudsbegrebet er Tillich en væsentlig og uomgængelig samtalepartner. Ja, man kan næppe forstå den religionspædagogiske debat i dag uden at kende Tillich som baggrund. Han fastholder, at religion ikke kan marginaliseres i en privatsfære, men er en uundværlig dybdedimension i kultur, samfund og menneskeliv. Den religiøse dimension indeholder artikler, der spænder fra Tillichs syn på kultur og politik, hans religionsbegreb og skelsættende korrelationsmetode, til hans overvejelser om gudsbegrebet - alt sammen sat i relation til den religionspædagogiske debat. Bidrag af Kjeld Holm, Svend Bjerg, Troels Nørager, Eberhard Harbsmeier og Steffen Johannessen.