Det nye politiske landskab (e-bog) af
Tilføj til ønskeliste
Hans Jørgen Nielsen (forfatter), Johannes Andersen (forfatter), Jørgen Goul Andersen (forfatter), Ole Borre (forfatter), Jimmy van der Brugge (forfatter), Kasper Møller Hansen (forfatter), Søren Risbjerg Thomsen (forfatter), Christian Albrekt Larsen (forfatter), Henning Voss (forfatter), Henrik Lolle (forfatter), Jørgen Elklit (forfatter), Jakob Rathlev (forfatter), Kenneth Thue Nielsen (forfatter), Rune Slothuus (forfatter), Kasper Møller Hansen (forfatter), Rune Stubager (forfatter), Claes de Vreese (forfatter), et al (forfatter)

Det nye politiske landskab e-bog

DKK 249
(0)
Efter en række valg med store vælgervandringer blev folketingsvalget 2005 præget af en vis konsolidering. Navnlig var der ikke de store vælgervandringer hen over midten. Men efter at røgen har lagt sig, er det et temmelig anderledes billede af dansk politik, der tegner sig. I denne bog ser førende danske valgforskere nærmere på det nye politiske landskab. Det nye landskab er dels kendetegnet ved, at vælgerne stemmer ud fra deres politiske holdninger, dels ved, at vælgerne i lige så høj grad d...
DKK 249
Undertitel Folketingsvalget 2005 i perspektiv
Forfattere Hans Jørgen Nielsen (forfatter), Johannes Andersen (forfatter), Jørgen Goul Andersen (forfatter), Ole Borre (forfatter), Jimmy van der Brugge (forfatter), Kasper Møller Hansen (forfatter), Søren Risbjerg Thomsen (forfatter), Christian Albrekt Larsen (forfatter), Henning Voss (forfatter), Henrik Lolle (forfatter), Jørgen Elklit (forfatter), Jakob Rathlev (forfatter), Kenneth Thue Nielsen (forfatter), Rune Slothuus (forfatter), Kasper Møller Hansen (forfatter), Rune Stubager (forfatter), Claes de Vreese (forfatter), et al (forfatter)
Udgivet 1 januar 2008
Længde 333 sider
Genrer Samfund og Politik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788776756697
Efter en række valg med store vælgervandringer blev folketingsvalget 2005 præget af en vis konsolidering. Navnlig var der ikke de store vælgervandringer hen over midten. Men efter at røgen har lagt sig, er det et temmelig anderledes billede af dansk politik, der tegner sig. I denne bog ser førende danske valgforskere nærmere på det nye politiske landskab. Det nye landskab er dels kendetegnet ved, at vælgerne stemmer ud fra deres politiske holdninger, dels ved, at vælgerne i lige så høj grad deler sig efter en værdipolitisk konflikt som efter den traditionelle økonomisk-fordelingspolitiske skillelinje. Denne bog forsøger at forstå disse nye skillelinjer i dansk politik: Hvor kommer de nye politiske skillelinjer fra, hvad går de ud på? Er der to politiske konfliktdimensioner, eller er der mange? Hvorfor er uddannelse blevet en ny social skillelinje, og hvad er forskellen på yngre og ældre vælgere? Hvor stor betydning havde værdier i 2005, hvor indvandring ikke var nær så vigtigt på mediernes og vælgernes dagsorden som i 2001? Hvor negative er egentlig danskernes negative holdninger til indvandring og indvandrere? Herudover behandler en række kapitler andre centrale emner inden for valgforskningen: Hvor meget betyder personfaktorer, både lokalt og på landsplan? Hvad betyder politisk viden, og hvilke forskelle er der på kerne- og marginalvælgere? Endelig ses der nærmere på vælgernes politiske engagement og relativt positive vurdering af det danske demokrati. Bogen er resultatet af et samarbejde i Det Danske Valgprojekt. Den er skrevet, så den kan læses af et fagpublikum, af studerende og af politisk interesserede danskere. Den kan bruges i undervisning, som inspiration og som opslagsbog.