Dømmekraft, professionsuddannelser og
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Britta Nørgaard (forfatter), UCN Forlag Forskning og Udvikling (forfatter), Frank Norre (forfatter), None Med flere (forfatter), Med flere (forfatter), , Med flere (forfatter)

Dømmekraft, professionsuddannelser og det professionelle arbejde e-bog

DKK 48
(0)
I en tid, hvor mange professioner oplever øgede krav om kontrol, dokumentation, evidens og kvalitetssikring mener vi, der stadig er et stort behov for professionel dømmekraft. Bl.a. i politiets arbejde og i pædagogprofessionen skal der ofte handles her og nu, og i disse situationer præget af handletvang spiller dømmekraften en væsentlig rolle. I et udviklingsarbejde mellem Nordjyllands Politi og Pædagoguddannelsen i Aalborg har vi både teoretisk og praktisk forsøgt at indkredse begrebet. Hvor...
DKK 48
Undertitel Et udviklingsprojekt med Nordjyllands Politi og Pædagoguddannelsen, Aalborg
Forfattere Britta Nørgaard (forfatter), UCN Forlag Forskning og Udvikling (forfatter), UCN Forlag Forskning og Udvikling (redaktør), Frank Norre (forfatter), None Med flere (forfatter), Med flere (forfatter), , Med flere (forfatter)
Udgivet 19 juni 2013
Længde 72 sider
Genrer Ungdomsbøger
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771451993
I en tid, hvor mange professioner oplever øgede krav om kontrol, dokumentation, evidens og kvalitetssikring mener vi, der stadig er et stort behov for professionel dømmekraft. Bl.a. i politiets arbejde og i pædagogprofessionen skal der ofte handles her og nu, og i disse situationer præget af handletvang spiller dømmekraften en væsentlig rolle. I et udviklingsarbejde mellem Nordjyllands Politi og Pædagoguddannelsen i Aalborg har vi både teoretisk og praktisk forsøgt at indkredse begrebet. Hvordan taler man om begrebet, hvordan opleves begrebet af de studerende i de to professioner, og kan vi kvalificere dømmekraften gennem uddannelse? Vil et øget fokus på og anerkendelse af den professionelle dømmekraft medvirke til en øget anerkendelse af de involverede professioner? Artiklerne kan have bred interesse i forhold til både undervisere og studerende i professioner, hvor relationen er i centrum. Vi henvender os til både dem, der arbejder i teori og i praksis, og vi anser diskussionen om dømmekraft for at have vidtrækkende perspektiver. Det gælder både anerkendelse af de professionelle, og det gælder en tro på, at kvalificering af dømmekraft kan medvirke til at kvalificere de professionelle, så man måske også undgår uheldige situationer, konfrontationer og klagesager.