Don Quijote (e-bog) af Miguel de Cerv
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode

Don Quijote e-bog

DKK 133
(0)
Herremanden Alonso Quixano, der har forlæst sig på ridderromaner, får den fikse idé, at han som den vandrende ridder Don Quijote vil tage ud på de spanske landeveje for at tage kampen op med kæmper, troldmænd og alskens anden ondskab, han måtte støde på. Han hyrer derfor den noget enfoldige bonde Sancho Panza til sin væbner og udnævner en ham i øvrigt temmelig ukendt bondepige til sin fjerne elskede Dulcinea - og drager så af, han på en gammel krikke, der til lejligheden har fået det velkling...
DKK 133
Forfattere Miguel de Cervantes Saavedre (forfatter), Charlotte Dorothea Biehl (oversætter), Tom Smidth (redaktør), Vivi Nygaard Jensen (redaktør), Kim N. Jensen (redaktør), Miguel de Cervantes Saavedra (forfatter)
Udgivet 18 november 2013
Længde 1119 sider
Genrer Romaner, Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788779793248
Herremanden Alonso Quixano, der har forlæst sig på ridderromaner, får den fikse idé, at han som den vandrende ridder Don Quijote vil tage ud på de spanske landeveje for at tage kampen op med kæmper, troldmænd og alskens anden ondskab, han måtte støde på. Han hyrer derfor den noget enfoldige bonde Sancho Panza til sin væbner og udnævner en ham i øvrigt temmelig ukendt bondepige til sin fjerne elskede Dulcinea - og drager så af, han på en gammel krikke, der til lejligheden har fået det velklingende navn Rosinante, Sancho på sit elskede æsel Rucio. I Don Quijotes overspændte fantasi bliver vindmøller til kæmper, en flok får til en hær og deres hyrder til fantastiske helte og konger, og landevejskroer til slotte med spir og tinder og forulempede jomfruer i nød. Men Don Quijote er ikke altid så vanvittig, som han lader til, ligesom Sancho Panza ikke kun er en dum bondetamp, der flyder over af mere eller mindre passende ordsprog - kun hvor talen er om det vandrende ridderskab drømmer de deres "umulige drøm". Don Quijote udkom ad to omgange, bind 1 i 1605 og bind 2 i 1615. Her får du begge bind af historien om en af verdenslitteraturens mest ikoniske skikkelser i oversættelse af Charlotte Dorothea Biehl, revideret af digteren Tom Smidth i 1926 og påny gennemgået og tilrettet for denne udgave.