En satyr og andre fortællinger (e-bog
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
 • Tilføj til bibliotek
 • Læs gratis uddrag
 • Embed-kode
Guy de Maupassant (forfatter)

En satyr og andre fortællinger (Maupassants fortællinger #1) e-bog

DKK 60
(0)
Indhold En satyr Postbuddet Médéric finder en dag på sin tur det nøgne lig af en pige, den lille Louise Roque. Byens forskellige øvrighedspersoner tilkaldes, undersøger sagen, finder mistænkte – intet kommer i øvrigt for dagen. Men så begynder den lille pige af gå igen.Vraget Georges Garin fortæller, hvordan han engang tilbragte en nat om bord på et skibsvrag sammen med en engelsk familie.Eneboeren Nogle venner diskuterer, hvad der kan få et menneske til at trække sig væk fra omverdenen o...
DKK 60
Forfattere Guy de Maupassant (forfatter), Loulou Lassen (oversætter), Kim N. Jensen (redaktør)
Udgivet 22 januar 2018
Genrer Noveller, Romaner, Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Serie Maupassants fortællinger
Nummer i serie 1
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788779795785
Indhold
 • En satyr Postbuddet Médéric finder en dag på sin tur det nøgne lig af en pige, den lille Louise Roque. Byens forskellige øvrighedspersoner tilkaldes, undersøger sagen, finder mistænkte – intet kommer i øvrigt for dagen. Men så begynder den lille pige af gå igen.
 • Vraget Georges Garin fortæller, hvordan han engang tilbragte en nat om bord på et skibsvrag sammen med en engelsk familie.
 • Eneboeren Nogle venner diskuterer, hvad der kan få et menneske til at trække sig væk fra omverdenen og leve som eneboere. En af dem fortæller om et møde, han for tolv år siden havde med en sådan eremit, og den uhyggelige historie, der lå bag hans valg.
 • Frøken Perle I mange år har Gaston holdt Helligtrekongersfest hos familien Chantal, og hvert år har familiefaderen fået "kongen". I år er det imidlertid Gaston, og hvem skal han så vælge til dronning – de to døtre tør han ikke vælge imellem, og ender med at krone den lille husholderske, den generte "Frøken Perle"? – Men hvem er da frøken Perle, og hvor stammer hun fra?
 • Rosalie Prudent Rosalie Prudent, som er tjenestepige hos ægteparret Varambot, bliver frugtsommelig, uden at hendes herskab ved noget om det, føder om natten i sit kammer oppe på kvisten, dræber sit barn og graver det ned i haven. Hun forklarer retten, hvorfor det var nødt til at være sådan.
 • Katte Forfatteren forklarer i tre episoder sit forhold til katte.
 • Fru Parisse Hr. Martini fortæller historien om dengang en forelsket officer holdt byen Antibes lukket for en kvindes skyld.
 • Julie Romain Under en vandretur langs Middelhavskysten kommer forfatteren forbi en villa, der tilhører den gamle, engang berømte skuespillerinde Julie Romain, og beslutter at aflægge en visit. Det bliver et mærkeligt møde med en gammel kvinde, der stadig er en ung og elskovshungrende pige inderst inde.
 • Fa'r Amable Den gamle Amable vil ikke tillade sin søn Césaire at gifte sig med Céleste Levesque, fordi hun har et barn udenfor ægteskab. Med bistand fra landsbyens præst lykkes det dog at få den gamle til at acceptere forholdet, men efter at de to unge er blevet gift og Céleste er kommet ind i huset, begynder han at opføre sig sært. Og da Césaire efter nogen tid dør og Céleste begynder at leve sammen med sit barns far, går det helt galt for den gamle.