Farlig viden (e-bog) af Jørgen Larsen
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Jørgen Larsen (forfatter)

Farlig viden e-bog

DKK 66
(0)
Modstand var der rigelig af, latterliggørelse også, men intet kunne forhindre Sophie Alberti og hendes veninders kamp for at skabe en fri og let adgang til bøgernes verden. Med oprettelsen af Kvindelig Læseforening blev det for første gang muligt for kvinder i Danmark at få adgang til bøger, der ellers ikke var dem forundt. Og med de litterære stemmer hos Selma Lagerlöf, George Sand, Emma Gad, Georg Brandes, Johannes V. Jensen, Andersen Nexø, Pontoppidan m.fl. banedes vejen - sideløbende med ...
DKK 66
Undertitel - den næsten glemte historie om Kvindelig Læseforening, der var drevet af videbegær, diskussionslyst og en utæmmelig læsetrang.
Forfattere Jørgen Larsen (forfatter)
Udgivet 3 juni 2015
Genrer Historie og Arkæologi, Jura, Samfund og Politik, Ungdomsbøger, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788799742189
Modstand var der rigelig af, latterliggørelse også, men intet kunne forhindre Sophie Alberti og hendes veninders kamp for at skabe en fri og let adgang til bøgernes verden. Med oprettelsen af Kvindelig Læseforening blev det for første gang muligt for kvinder i Danmark at få adgang til bøger, der ellers ikke var dem forundt. Og med de litterære stemmer hos Selma Lagerlöf, George Sand, Emma Gad, Georg Brandes, Johannes V. Jensen, Andersen Nexø, Pontoppidan m.fl. banedes vejen - sideløbende med foreninger som Dansk Kvindesamfund - vejen til opnåelse af kvinders stemmeret i 1915.