Fiktionalitet (e-bog) af Stefan Kjerk
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Stefan Kjerkegaard (forfatter), Carsten Stage (forfatter), Henrik Skov Nielsen (forfatter), Rikke Andersen Kraglund (forfatter), Louise Brix Jacobsen (forfatter), Camilla Møhring Reestorf (forfatter)

Fiktionalitet e-bog

DKK 199
(0)
Denne bog introducerer begrebet fiktionalitet og viser, hvordan fx politiske taler, dokumentarfilm og facebook-opdateringer kan benytte sig af fiktionaliserede former for kommunikation. Fiktionalitet anvendes således både i og uden for traditionelle fiktioner som et middel til at opnå bestemte mål i virkeligheden. Fiktionalitet bør derfor ikke kun forbindes med romaner, noveller eller spillefilm, men også med andre former for tekster og fortællinger. Gennem en række analyser vises det i b...
DKK 199
Forfattere Stefan Kjerkegaard (forfatter), Carsten Stage (forfatter), Henrik Skov Nielsen (forfatter), Rikke Andersen Kraglund (forfatter), Louise Brix Jacobsen (forfatter), Camilla Møhring Reestorf (forfatter)
Udgivet 19 april 2013
Længde 185 sider
Genrer Litteraturvidenskab, Samfund og Politik, Sprog og Ordbøger, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788759323540
Denne bog introducerer begrebet fiktionalitet og viser, hvordan fx politiske taler, dokumentarfilm og facebook-opdateringer kan benytte sig af fiktionaliserede former for kommunikation. Fiktionalitet anvendes således både i og uden for traditionelle fiktioner som et middel til at opnå bestemte mål i virkeligheden. Fiktionalitet bør derfor ikke kun forbindes med romaner, noveller eller spillefilm, men også med andre former for tekster og fortællinger. Gennem en række analyser vises det i bogen, hvordan afsendere kan bruge fiktionalitet strategisk til fx selvfremstilling, politisk spin, samfundskritik og som redskab til udvikling af den kunst og kulturscene, der i tiltagende grad er medialiseret. Bogen henvender sig til studerende ved lange og mellemlange uddannelser, hvor der undervises i dansk, litteratur eller kultur og medier, og vil være interessant for gymnasie- og seminarielærere i forbindelse med tværfaglige samarbejder.