Folkeskolen (e-bog) af Benny Jacobsen
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Benny Jacobsen (forfatter), Bodil Gaarsmand (forfatter)

Folkeskolen e-bog

DKK 179
(0)
Skolen i Samfundet er ikke blot et institutionelt udtryk, men også et fag i læreruddannelsen. Den studerende må se sit fremtidige arbejde på baggrund af skolens samfundsmæssige betydning og betingelser. Der er således fokus på den studerendes vej mod en profession i skolen som institution og samtidig på, at den fremtidige lærer kan se sig selv i skolen som en organisation, som en del af det omkringliggende samfund. Set i det lys er det et fag, som opfordrer til, at den studerende laver kritis...
DKK 179
Undertitel Ekstern tilpasning og intern organisering
Forfattere Benny Jacobsen (redaktør), Bodil Gaarsmand (redaktør), Benny Jacobsen (forfatter), Bodil Gaarsmand (forfatter)
Udgivet 1 januar 2007
Længde 225 sider
Genrer Psykologi og Pædagogik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788778422132
Skolen i Samfundet er ikke blot et institutionelt udtryk, men også et fag i læreruddannelsen. Den studerende må se sit fremtidige arbejde på baggrund af skolens samfundsmæssige betydning og betingelser. Der er således fokus på den studerendes vej mod en profession i skolen som institution og samtidig på, at den fremtidige lærer kan se sig selv i skolen som en organisation, som en del af det omkringliggende samfund. Set i det lys er det et fag, som opfordrer til, at den studerende laver kritiske analyser og evalueringer af skolen set både indefra og udefra. Der følger omvæltninger med den til stadighed kritiske forholden sig til skolen fra det politiske system og fra forældre, som alle har en mening om skolens mål og indhold. Ligeledes er der markante krav fra erhvervslivet om, hvordan skolen skal uddanne arbejdsduelige individer. Derfor er det vigtigt for lærere at kunne reflektere og blive bevidste om egen forståelse af, hvordan eleverne kan blive rustet til at forholde sig aktivt og kvalificeret til problemstillinger, som følger med det moderne samfund.Udvælgelseskriterierne for bogens artikler har for det første har ønsket været at præsentere markante holdninger til fagets problematikker, således at teksterne kan give anledning til diskussion. For det andet har hensigten været at introducere aktuelle emner i relation til folkeskolens eksterne tilpasning og interne integration.Den trykte bog hos forlaget.