FRA ASKEN I ILDEN? - EN KRISTEN KVIND
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Jenny Sarah Haq (forfatter)

FRA ASKEN I ILDEN? - EN KRISTEN KVINDE I ET MUSLIMSK LAND e-bog

DKK 125 Normal pris: DKK 169Du sparer: 25 %
(1)
Jeg var gift med en pakistaner i 43 år. Fra 1984 til 1990 boede vi i Pakistan. Bogen handler om, hvordan det var at flytte til et andet land med en helt anden kultur og religion, og om hvordan jeg klarede denne store omvæltning, det var for mig at møde alt det fremmede. Da vi vendte tilbage til Danmark i 1990, følte jeg, at jeg måtte skrive mine oplevelser ned, så de ikke gik i glemmebogen. Jeg har altid været glad for at skrive, og jeg hører til dem, der altid får en oplevelse, også selv om ...
DKK 125 Normal pris: DKK 169Du sparer: 25 %
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Forfattere Jenny Sarah Haq (forfatter)
Udgivet 11 december 2017
Længde 638 sider
Genrer Biografier, Litteraturvidenskab, Biografier og Erindringer, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771908916
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Jeg var gift med en pakistaner i 43 år. Fra 1984 til 1990 boede vi i Pakistan. Bogen handler om, hvordan det var at flytte til et andet land med en helt anden kultur og religion, og om hvordan jeg klarede denne store omvæltning, det var for mig at møde alt det fremmede. Da vi vendte tilbage til Danmark i 1990, følte jeg, at jeg måtte skrive mine oplevelser ned, så de ikke gik i glemmebogen. Jeg har altid været glad for at skrive, og jeg hører til dem, der altid får en oplevelse, også selv om jeg bare sidder i et tog. Jeg vil ikke kaldes forfatter, men hellere fortæller. Jeg kan ikke digte noget, men har evnen til at beskrive det, jeg oplever. Og mine oplevelser i Pakistan er værd at berette om. Måske danskerne vil blive mere tilfredse med vores lille slaraffenland efter at have læst om livet i en pakistansk landsby. Uddrag af bogen Under normale omstændigheder ville jeg ikke kunne forrette min nødtørft, når andre var til stede. Men jeg var nu så trængende, at det slet ikke blev noget problem. Min svigerinde rakte mig en lille kande med vand, som hun havde gemt under sit sjal. Jeg forstod nu, at det måtte være deres toiletpapir. Jeg skyllede mig bagi og levnede lidt vand til at skylle fingrene i. Solen gjorde det ud for håndklæde, og turen gik nu tilbage til huset igen. Disse toiletbesøg blev en daglig rutine, som min datter og jeg fandt os til rette med. Det var bare med at gå, før man blev trængende. Så det passede med tiden, når vi nåede ”vores træ”, som vi kaldte vores toiletsted. Og fantastisk nok var vore efterladenskaber borte næste dag. Det sørgede naturen for. Det eneste problem var, at det var svært at blive alene. Vi havde altid en hale af nysgerrige børn efter os. Vi fik hurtigt lært at sige ”Dafau”, som betyder forsvind. Om forfatteren Jenny Sarah Haq blev født i den lille landsby Ulsted i Vendsyssel. Hun flyttede senere med familien til Hals, som ligger ved indsejlingen til Limfjorden. Hun tog en præliminæreksamen fra Hals Borger og Realskole i 1950. Tre år senere flyttede hun til København. Her traf hun sin mand, som hun blev gift med i 1956.
Betingelser for brukergenerert innhold Tilføj din egen anmeldelse

Super godt bidrag til billedet af kulturen og Islam

Sarah's barnebarn skrev på Facebook: "I 1973 giftede min mormor sig med en muslimsk mand, som senere blev min pakistanske morfar, min Baba. Deres ægteskab varede i 43 år og da han for tre år siden gik bort, rejste jeg for anden gang med min familie til Pakistan, denne gang for at begrave ham. Min kære mormor har nu skrevet en bog om deres ægteskab. En sand, aktuel og til tider sjov beretning om deres liv i Pakistan og Danmark, og de mange oplevelser der har fulgt dem. Bogen er et godt eksempel på, hvordan kærligheden og et ægteskab kan sejre trods kulturelle og religiøse forskelle. For i et ægteskab mellem en kristen kvinde og en muslimsk mand kan der være udfordringer, på godt og ondt. I en tid hvor debatten om indvandring raser, bidrager min mormors beretning til et nuanceret billede på Islam og kulturen i Pakistan. Den fortæller ikke hvordan noget er eller bør være, men er blot en beretning om hendes oplevelser, som en kristen kvinde i et muslimsk land. Derudover er min mormor en fremragende fortæller! Jeg har selv kun læst uddrag af bogen, men glæder mig til at læse den i sin fulde længde."