Fremtidens danske religionsmodel (e-b
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode

Fremtidens danske religionsmodel e-bog

DKK 164
(0)
Forholdet mellem stat og kirke er til debat i Danmark. Som i andre europæiske lande bygger forholdet mellem stat og kirke i Danmark på en religionsmodel med trosfrihed og ret til at danne religiøse samfund. Samtidig har folkekirken som majoritetskirken en historisk særstilling. Denne religionsmodel er i Danmark og i mange andre lande ved at miste sin selvfølgelighed, og de øvrige nordiske lande fx har som konsekvens heraf gennemført eller igangsat religionspolitiske reformer. Denne bog belys...
DKK 164
Forfattere Lisbet Christoffersen m.fl. (forfatter), Lisbet Christoffersen (redaktør), Hans Raun Iversen (redaktør), Niels Kærgård (redaktør), Margit Warburg (redaktør)
Forlag Forlaget Anis
Udgivet 10 oktober 2012
Længde 392 sider
Genrer Religion og Filosofi, Jura, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788774576495
Forholdet mellem stat og kirke er til debat i Danmark. Som i andre europæiske lande bygger forholdet mellem stat og kirke i Danmark på en religionsmodel med trosfrihed og ret til at danne religiøse samfund. Samtidig har folkekirken som majoritetskirken en historisk særstilling. Denne religionsmodel er i Danmark og i mange andre lande ved at miste sin selvfølgelighed, og de øvrige nordiske lande fx har som konsekvens heraf gennemført eller igangsat religionspolitiske reformer. Denne bog belyser den danske religionsmodels historiske og aktuelle udformning.