Fynbogen 2017 (e-bog) af Flemming Ras
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Flemming Rasmussen (forfatter), Arne Ipsen (forfatter), Torben Hangaard (forfatter), Jørgen Lindgreen (forfatter), Lena Krogh Bertram (forfatter), Britta Caroc Schall Holberg (forfatter), Randi Faxøe Riisom (forfatter), Svend Erik Sørensen (forfatter), Jens Eichler Lorenzen (forfatter)

Fynbogen 2017 (Fynbogen #2) e-bog

DKK 119 Normal pris: DKK 158Du sparer: 25 %
(0)
I denne anden årgang af Fynbogen kommer vi vidt omkring. Der er levende barndomserindringer fra både 1940’ernes Faaborg og 1950’ernes Odense. Vi besøger Ellen Marsvin og Christian 4. på Lundegaard ved Nørre Broby, og i Horne møder vi en vaskeægte helt fra Grevens Fejde. Det bliver også til en skildring af landpostbudenes arbejde gennem 150 år og et møde med en rigtig landsbyoriginal i Hårslev på Nordfyn. Den ældste fynbo, den 10.000-årige Koelbjergkvinde – der måske viser sig at være Koelbjer...
DKK 119 Normal pris: DKK 158Du sparer: 25 %
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Forfattere Flemming Rasmussen (forfatter), Arne Ipsen (forfatter), Torben Hangaard (forfatter), Jørgen Lindgreen (forfatter), Lena Krogh Bertram (forfatter), Britta Caroc Schall Holberg (forfatter), Randi Faxøe Riisom (forfatter), Svend Erik Sørensen (forfatter), Jens Eichler Lorenzen (forfatter)
Udgivet 18 februar 2019
Længde 176 sider
Genrer Historie og Arkæologi, Faglitteratur
Serie Fynbogen
Nummer i serie 2
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771906486
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

I denne anden årgang af Fynbogen kommer vi vidt omkring. Der er levende barndomserindringer fra både 1940’ernes Faaborg og 1950’ernes Odense. Vi besøger Ellen Marsvin og Christian 4. på Lundegaard ved Nørre Broby, og i Horne møder vi en vaskeægte helt fra Grevens Fejde. Det bliver også til en skildring af landpostbudenes arbejde gennem 150 år og et møde med en rigtig landsbyoriginal i Hårslev på Nordfyn. Den ældste fynbo, den 10.000-årige Koelbjergkvinde – der måske viser sig at være Koelbjergmanden – får vi også hilst på. I anledning af 500-året for Reformationen kastes der nyt lys over Hans Tausen – ’den danske Luther’ – som viser sig at være adelssøn. På Hagenskov Gods tager Britta Caroc Schall Holberg imod og fortæller om familiens forhold til Fyn. Endelig præsenteres det ældste digt om Fyn af barokdigteren Jens Steen Sehested – et digt, der muntert priser alt fynsk lige fra det gode øl til de smukke landskaber. 12 artikler, der med et rigt billedmateriale fortæller oplysende og underholdende historier om Fyn.