Grundlæggende programmering i ActionS
Tilføj til ønskeliste
Morten Barklund (forfatter)

Grundlæggende programmering i ActionScript e-bog

DKK 105
(0)
Målgruppen er alt lige fra hobby-folk, der leger lidt med nogle Flash produktioner i deres fritid og gerne vil kunne lidt mere, over grafikere, der vil udvikle mere interaktive produktioner, til programmører, der kommer fra andre programmeringssprog og gerne vil lære ActionScript. ActionScript er programmeringssproget i Macromedia Flash programmerne. Bogen starter med et indledende kapitel om programmering generelt samt nogle små eksempler i ActionScript. Dette er ment til de folk, der...
DKK 105
Forfattere Morten Barklund (forfatter)
Udgivet 7 maj 2010
Længde 272 sider
Genrer
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788779003668
Målgruppen er alt lige fra hobby-folk, der leger lidt med nogle Flash produktioner i deres fritid og gerne vil kunne lidt mere, over grafikere, der vil udvikle mere interaktive produktioner, til programmører, der kommer fra andre programmeringssprog og gerne vil lære ActionScript. ActionScript er programmeringssproget i Macromedia Flash programmerne. Bogen starter med et indledende kapitel om programmering generelt samt nogle små eksempler i ActionScript. Dette er ment til de folk, der ikke har programmeret noget før eller har arbejdet med Flash før, som derigennem kan få en introduktion hertil. Herefter er resten af bogen bygget op med et kapitel for hver af de vigtigste grundsten i ActionScript, som vil gøre brugeren i stand til at lave større produktioner. Disse er:
  • Variabler
  • Simple datatyper
  • Operatorer
  • Sætninger
  • Arrays
  • Funktioner
  • Objekter
  • Movieclips
Næstsidst kommer et kapitel indeholdende små tips og tricks til at udvikle og især debugge sine produktioner. Og sidste kapitel er et større eksempel, der gennemgår mange af de ting, den øvrige bog beskriver i detaljer. Dette bør man ikke lige give sig i kast med, før man har en god forståelse for de øvrige kapitler. Bogen kan læses fra ende til anden, da den indeholder rigeligt eksempler, som man kan give sig i kast med undervejs for at lære de pågældende funktioner. Men den kan også benyttes som opslagsværk til at finde en præcis beskrivelse af det element i ActionScript, som man nu måtte have problemer med. Således kommer bogen hele vejen igennem grundlæggende ActionScript. Bogen er meget bred, da den spænder over mange emner og kan give alle en bred forståelse af sproget. Omvendt går bogen også meget i detaljer nogle steder for de personer, som måtte ønske at forstå den præcise betydning af en funktion. Om forfatteren Morten Barklund er under uddannelse til civilingeniør på Danmark Tekniske Universitet med speciale i fortolkning af programmeringssprog generelt. Han arbejder desuden i virksomheden Shockwaved ApS, er manager for Dansk Macromedia Brugergruppe og er administrator for ActionScript.dk.