I digterens hus (e-bog) af Jan Brokke
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Jan Brokken (forfatter)

I digterens hus e-bog

DKK 164
(0)
Fem år efter, at den anderkendte russiske pianist Youri Egorov som 22-årig flygtede fra Sovjet og slog sig ned i 80´ernes Amsterdam, mødte han journalisten og forfatteren Jan Brokken. Mødet blev grundlaget for et livslangt venskab. Denne roman af Jan Brokken er - blandt meget - historien om dette venskab. Det er et tidsbillede og en historie om klassisk musik, aids-udbruddet i 80´erne, det homoseksuelle miljø i Amsterdam og betingelser for kunstnere i Sovjet. Det er en livshistorie om en fa...
DKK 164
Forfattere Jan Brokken (forfatter), Miriam Boolsen (oversætter), Søren Mogensen Larsen (redaktør), Marie Brocks Larsen (redaktør)
Udgivet 23 august 2013
Længde 435 sider
Genrer Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771414073
Fem år efter, at den anderkendte russiske pianist Youri Egorov som 22-årig flygtede fra Sovjet og slog sig ned i 80´ernes Amsterdam, mødte han journalisten og forfatteren Jan Brokken. Mødet blev grundlaget for et livslangt venskab. Denne roman af Jan Brokken er - blandt meget - historien om dette venskab. Det er et tidsbillede og en historie om klassisk musik, aids-udbruddet i 80´erne, det homoseksuelle miljø i Amsterdam og betingelser for kunstnere i Sovjet. Det er en livshistorie om en fantastisk musiker og ikke mindst et personligt portræt af et tæt venskab. Samtidigt er romanen en ærlig skildring af kunstneren Egorovs længsel efter frihed og hans oprørske livsførsel. En kunstner, der var hensynsløs, lidenskabelig, men også genert og fuld af tvivl. Youri Egorov døde i 1988 af aids. Han blev 33 år gammel. I digterens hus er en roman, der er baseret på virkelige hændelser. Jan Brokken var en af Youri Egorovs nærmeste venner, og romanen er en sammensmeltning af fem historier: historien om venskabet, historien om en flugt fra Sovjet, historien om en pianist, historien om en tilværelse og historien om en tid. Kort sagt: I digterens hus er en personlig, rørende, gribende og virkelig beretning. Jan Brokken er hollandsk journalist og forfatter. Han udgav sin første roman i 1984, som senere blev filmatiseret. Ud over en række meget anmelderroste og prisvindende romaner har han skrevet flere rejsebøger.