Inspiration/Exspiration (e-bog) af El
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Ellen Bick Asmussen (forfatter)

Inspiration/Exspiration e-bog

DKK 82 Normal pris: DKK 108Du sparer: 25 %
(0)
Der er ikke mange digtere, der kan besynge en ægtefælle, som er tæt på at fylde 100. Og ingen af dem kan besynge en ægtefælle, der er verdensberømt og så elsket som Ellen Bick Asmussens mand. Det er nemlig jazzlegenden Svend Asmussen, der siden 1930’erne har henrykt publikum på begge sider af Atlanten. Ellen og Svend fandt hinanden sent i livet – han var tæt på de 90 – så deres forhold var fra starten lidt ud over det sædvanlige. Når den man elsker nærmer sig de 100, så gælder det om at udny...
DKK 82 Normal pris: DKK 108Du sparer: 25 %
Undertitel Svend Asmussen – 100 år
Forfattere Ellen Bick Asmussen (forfatter), Jens Eichler Lorenzen (redaktør), Niels Brunse (oversætter), Svend Asmussen (oversætter)
Udgivet 13 september 2015
Længde 89 sider
Genrer Kunst, Musik, Teater og Film, Litteraturvidenskab, Digte og Poesi, Skønlitteratur, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788793395176
Der er ikke mange digtere, der kan besynge en ægtefælle, som er tæt på at fylde 100. Og ingen af dem kan besynge en ægtefælle, der er verdensberømt og så elsket som Ellen Bick Asmussens mand. Det er nemlig jazzlegenden Svend Asmussen, der siden 1930’erne har henrykt publikum på begge sider af Atlanten. Ellen og Svend fandt hinanden sent i livet – han var tæt på de 90 – så deres forhold var fra starten lidt ud over det sædvanlige. Når den man elsker nærmer sig de 100, så gælder det om at udnytte hvert øjeblik, man har sammen. Der skal være et stærkt nærvær i forholdet, for ingen ved, hvor lang tid der er igen. Måske er det ligefrem et privilegium, fordi kærligheden får en dybde og en intensitet, som det nok kun bliver de færreste beskåret at opleve. Inspiration/Exspiration er Ellen Bick Asmussens bevægende kær­lighedserklæring til mennesket, kunstneren og ægtemanden Svend Asmussen. Det er digte om den jublende lykke, det er at have fundet sin soulmate, og om, at kærligheden ikke mister sin styrke, som årene skrider frem. Men det er også digte, der mediterer over dødens nærvær og minder os om, at kærlighedens tid er lige nu. Bogen er en tosproget udgave, idet de engelske tekster ledsages af Niels Brunses kongeniale oversættelser. Fem af samlingens digte er desuden oversat af Svend Asmussen. Uddrag af bogen Before your time What do they mean when scientists predict All born today will live to 100? It’s full of holes, that prophecy. But you are on your way, Born then, flourishing now. Før din tid Hvad mener forskerne, når de forudsiger at alle født i dag vil nå at blive 100? Den er fuld af huller, den profeti. Men du er på vej, født dengang blomstrer du nu. __________________________ Pressen skrev: June Nights “Sprudlende jazzmemoirer” Politiken “En erindringsbog, der swinger” BT Skandinavisk Solhverv/Scandinavian Solstice “[Hendes] digte lyser også op med deres modne livsappetit og deres modtagelighed over for oplevelser, der overskrider både årstid og årstal og alder” Politiken “Hvilken nydelse. En sitrende, følsom skildring af kærlighedsforholdet mellem to modne mennesker” Helsingør Dagblad Om forfatteren ELLEN BICK ASMUSSEN blev født i New York City i 1943. Hun gik på FAME-skolen, hvor hun uddannede sig til dramatiker og skuespiller, og tog tillige en MA-grad på Johns Hopkins University. Flyttede til København i 1968. Gennem 40 år underviste hun i engelsk, filosofi og drama, men er nu pensioneret. Sideløbende anmeldte hun bøger for Information i over 20 år og skrev artikler og lavede tv og radio med fokus på amerikansk kultur og kvindelitteratur. I 2005 blev hun gift med Svend Asmussen, med hvem hun har været med til at producere udstillinger, artikler, cd’er og bøger.