ISS - Den danske ledelseskanon, 1 (e-
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Frank Stokholm (forfatter), Mikael R. Lindholm (forfatter)

ISS - Den danske ledelseskanon, 1 e-bog

DKK 52
(0)
Denne bog er en del af Den danske ledelseskanon. Nogle virksomheder bliver ledet på en måde, så de skaber en helt ny industri og forandrer livet for tusinder af mennesker. Sådan en virksomhed er ISS. Da Poul Andreassen overtog ledelsen af ISS i 1962 var rengøring arbejdsmarkedets mest ringeagtede erhverv – og det lavest lønnede. ISS havde omkring 2.000 medarbejdere og en omsætning på 40 millioner kr. Da han fratrådte i 1993 var ISS en af Danmarks mest respekterede virksomheder med 150.000 me...
DKK 52
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Undertitel Succes med skandinavisk ledelse
Forfattere Frank Stokholm (forfatter), Mikael R. Lindholm (forfatter), Kurt Klaudi Klausen (redaktør), Steen Hildebrandt (redaktør), Majken Schultz (redaktør), Per Jenster (redaktør), Per Nikolaj Bukh (redaktør)
Forlag Gyldendal
Udgivet 30 januar 2012
Længde 112 sider
Genrer Økonomi og Ledelse, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788702124415
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Denne bog er en del af Den danske ledelseskanon. Nogle virksomheder bliver ledet på en måde, så de skaber en helt ny industri og forandrer livet for tusinder af mennesker. Sådan en virksomhed er ISS. Da Poul Andreassen overtog ledelsen af ISS i 1962 var rengøring arbejdsmarkedets mest ringeagtede erhverv – og det lavest lønnede. ISS havde omkring 2.000 medarbejdere og en omsætning på 40 millioner kr. Da han fratrådte i 1993 var ISS en af Danmarks mest respekterede virksomheder med 150.000 medarbejdere i mere end 20 lande og en omsætning på 14 milliarder kr. I dag beskæftiger ISS over 500.000 medarbejdere i mere end 50 lande. De bærende ledelsesprincipper i ISS er stadig de samme, som Poul Andreassen knæsatte meget hurtigt efter han tiltrådte til i 1962 – og i øvrigt hentet fra den amerikanske bilproducent General Motors. Selve værdierne i ISS handler om et menneskesyn, der bygger på respekt og tillid til den enkelte, og udspringer af den danske kultur – som vi i høj grad deler med andre skandinaviske lande – og fagbevægelsen. Værdierne blev knæsat allerede i 1934. Kombinationen af de danske værdier og amerikanske ledelsesmetoder viste sig at blive en opskrift på vækst og succes, som få virksomheder i verden har evnet at gøre efter. I 1980erne fik ISS’ særlige ledelsesstil prædikatet ”skandinavisk ledelse”. Her er historien om ledelsesmodellen, der gjorde et dansk rengøringsfirma til en af verdens største arbejdsgivere.