Kampen om sandhederne (e-bog) af Rune
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Rune Lykkeberg (forfatter)

Kampen om sandhederne e-bog

DKK 52
(0)
Nogle regner folketingsvalget i 2001 for et systemskifte og en stor sejr for folket over eliten. Andre benægter, at der skulle være noget folk og nogen elite, og at et systemskifte skulle have fundet sted ved et ordinært folketingsvalg. Men alle må erkende, at noget er radikalt forandret. Det er bare svært at bestemme dette "noget", fordi dette noget ikke er faktuelt. Denne bog er et forsøg på at læse folketingsvalget i 2001 som symptom på en række fundamentale forandringer og udviklingstend...
DKK 52
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Undertitel Om det kulturelle borgerskabs storhed og fald
Forfattere Rune Lykkeberg (forfatter)
Forlag Gyldendal
Udgivet 9 april 2010
Længde 384 sider
Genrer Samfund og Politik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788702096385
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Nogle regner folketingsvalget i 2001 for et systemskifte og en stor sejr for folket over eliten. Andre benægter, at der skulle være noget folk og nogen elite, og at et systemskifte skulle have fundet sted ved et ordinært folketingsvalg. Men alle må erkende, at noget er radikalt forandret. Det er bare svært at bestemme dette "noget", fordi dette noget ikke er faktuelt. Denne bog er et forsøg på at læse folketingsvalget i 2001 som symptom på en række fundamentale forandringer og udviklingstendenser, som allerede havde fundet sted eller var undervejs, men først blev tydelige som samlet billede efter 2001. Det er forandringer, som vedrører:
  • den politiske udvikling i velfærdsstaten
  • kulturens stilling i samfundet
  • forholdet mellem de sociale klasser
  • kapitalismens udvikling
  • den enkeltes forhold til sig selv.
Rune Lykkebergs ærinde er ikke at gøre valget i 2001 til indledningen til en ny epoke, men omvendt at se valget som afslutningen på en stor historie. Det handler om at bestemme og belyse den historie og redegøre for, hvorfor de frigørende humanister pludselig måtte se sig selv afsløret som undertrykkere og smagsdommere.