Kierkegaard gentaget (e-bog) af Søren
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Søren Mads Mau (forfatter), Rasmus Ugilt (forfatter), Ole Morsing (forfatter), Benjamin Dalton (forfatter), Tone Frank Dandanell (forfatter), Henrik Jøker Bjerre (forfatter), Kresten Lundsgaard-Leth (forfatter), Brian Benjamin Hansen (forfatter)

Kierkegaard gentaget e-bog

DKK 148
(0)
Antologien Kierkegaard gentaget er skrevet af en række filosoffer og idehistorikere, der alle ønsker at fremvise en langt mere moderne og vedkommende Kierkegaard, end det ellers er blevet gjort i 200-året for Kierkegaards fødsel. Bogen består af otte artikler, der gentager Kierkegaard ved at lede efter de originale og radikale impulser i hans forfatterskab. Antologien har et polemisk sigte, idet den ikke nødvendigvis går efter at fremvise den ”rigtige” Kierkegaard, men snarere at udfordre og...
DKK 148
Forfattere Søren Mads Mau (forfatter), Rasmus Ugilt (forfatter), Ole Morsing (forfatter), Benjamin Dalton (forfatter), Tone Frank Dandanell (forfatter), Henrik Jøker Bjerre (forfatter), Kresten Lundsgaard-Leth (forfatter), Brian Benjamin Hansen (forfatter), Søren Mads Mau (redaktør), Brian Benjamin Hansen (redaktør)
Udgivet 1 september 2013
Længde 258 sider
Genrer Religion og Filosofi, Samfund og Politik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788788663983
Antologien Kierkegaard gentaget er skrevet af en række filosoffer og idehistorikere, der alle ønsker at fremvise en langt mere moderne og vedkommende Kierkegaard, end det ellers er blevet gjort i 200-året for Kierkegaards fødsel. Bogen består af otte artikler, der gentager Kierkegaard ved at lede efter de originale og radikale impulser i hans forfatterskab. Antologien har et polemisk sigte, idet den ikke nødvendigvis går efter at fremvise den ”rigtige” Kierkegaard, men snarere at udfordre og anvende ham i nutidige politiske og filosofiske debatter. I artiklerne kortsluttes Kierkegaard således med en række moderne tænkere, heriblandt Gilles Deleuze og Felix Guattari, Jacques Derrida, Quentin Meillassoux, Jacques Lacan, Slavoj Žižek, Alenka Zupančič, Alain Badiou og Giorgio Agamben. Bogens centrale ærinde er at vise, at Kierkegaards potentiale for moderne filosofi slet ikke er blevet indfriet til fulde endnu. I Kierkegaard gentaget opdager man således, hvordan Kierkegaard også kunne og burde læses som bl.a. emancipationstænker, kønstænker og foregangsmand for fransk psykoanalyse. På den måde udgør bogen et helt særligt og originalt bidrag til debatten om Kierkegaard, som endnu ikke er blevet repræsenteret. Bogen har desuden et internationalt udsyn, idet den beskæftiger sig med den Kierkegaard, som diskuteres af store nulevende filosoffer som Slavoj Žižek og Alain Badiou.