K&K 94 (e-bog) af Nils Gunder Hansen,
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Nils Gunder Hansen (forfatter), Per Krogh Hansen (forfatter), Rolf Reitan (forfatter)

K&K 94 (K&K #94) e-bog

DKK 81
(0)
Personen eller mennesket, sådan som det optræder i en litterær tekst er et teoretisk underbelyst fænomen. Et genkommende spørgsmål i dette temanummer af K&K lyder, om litteraturens karakterer kan betragtes som repræsentationelle og derfor skal læses realistisk psykologisk. Eller om de udelukkende er tekstlige konstruktioner, som kræver en mere formel analyse. De enkelte artiklers tilgange har forskellig teoretisk referenceramme. Men det samlede perspektiv viser, at karakterproblematikken...
DKK 81
Undertitel Litterær karakterologi
Forfattere Nils Gunder Hansen (forfatter), Per Krogh Hansen (forfatter), Rolf Reitan (forfatter), Per Krogh Hansen (redaktør), Nils Gunder Hansen (redaktør)
Udgivet 1 oktober 2002
Længde 207 sider
Genrer Litteraturvidenskab, Faglitteratur
Serie K&K
Nummer i serie 94
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788773324141
Personen eller mennesket, sådan som det optræder i en litterær tekst er et teoretisk underbelyst fænomen. Et genkommende spørgsmål i dette temanummer af K&K lyder, om litteraturens karakterer kan betragtes som repræsentationelle og derfor skal læses realistisk psykologisk. Eller om de udelukkende er tekstlige konstruktioner, som kræver en mere formel analyse. De enkelte artiklers tilgange har forskellig teoretisk referenceramme. Men det samlede perspektiv viser, at karakterproblematikken langt fra er så enkel, som den ofte forsøges gjort.