Kureren (e-bog) af Kjell Ola Dahl
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Kjell Ola Dahl (forfatter)

Kureren e-bog

DKK 92
(1)
I 1942 bliver den jødiske kurer Ester Lemkov forrådt og undgår kun med nød og næppe at blive arresteret af Gestapo. I al hast flygter hun til Sverige og redder dermed livet. I Stockholm møder hun modstandshelten Gerhard Falkum, som har efterladt sin lille datter i Oslo og er flygtet fra tyskerne og mis­tanken om at have dræbt sin kone, Esters veninde. Deres gryende forhold får en brat afslutning, da Gerhard tilsyneladende omkommer i en brand. I 1967 dukker Gerhard op i Oslo igen efter at have...
DKK 92
DKK 92
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Forfattere Kjell Ola Dahl (forfatter), Ilse M. Haugaard (oversætter)
Forlag Modtryk
Udgivet 26 august 2016
Længde 351 sider
Genrer Mysterier, Thriller og Spænding, Historie og Arkæologi, Romaner, Eventyr, Skønlitteratur, Faglitteratur, Krimier
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771466065
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

I 1942 bliver den jødiske kurer Ester Lemkov forrådt og undgår kun med nød og næppe at blive arresteret af Gestapo. I al hast flygter hun til Sverige og redder dermed livet. I Stockholm møder hun modstandshelten Gerhard Falkum, som har efterladt sin lille datter i Oslo og er flygtet fra tyskerne og mis­tanken om at have dræbt sin kone, Esters veninde. Deres gryende forhold får en brat afslutning, da Gerhard tilsyneladende omkommer i en brand. I 1967 dukker Gerhard op i Oslo igen efter at have været erklæret død siden 1943. Han ønsker at genoptage kontakten med datteren. Men hvorfor kommer han først nu? Og hvad er den egentlige grund til, at han kommer tilbage? Ester er flyttet tilbage til Oslo og lever et stille liv. Nu får hun nye oplysninger om Gerhard, oplysninger som gør, at hun må gribe tilbage i sin fortid og hente kamperfaringer frem, hun ikke har brugt længe.
Betingelser for brukergenerert innhold Tilføj din egen anmeldelse

Rigtig god historie, der dels foregår i 1942 , 1967 og lige helt kort i 2015 Året 1942 i Norge, hvor Ester er kurer. Hun bliver forrådt. Kort efter findes hendes veninde død og blandt andet hendes kæreste modstandshelten Gerhard Falkum er under mistanke. Ester flygter til Sverige og her møder hun igen Gerhard. Kan hun stole på ham ? Godt beskrevet og let at gå fra den ene tidsperiode til den anden.