Liv og konsekvens (e-bog) af Hans Viu
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Hans Vium Mikkelsen (forfatter), Henning Kjær Thomsen (forfatter), Caspar Koch (forfatter), Peter Lodberg (forfatter)

Liv og konsekvens e-bog

DKK 136
(0)
Dietrich Bonhoeffer var en af de mest markante og vedholdende stemmer i den kirkelige opposition imod det tyske naziregime. Han både talte, skrev og handlede i opposition til nazismen, og han blev som konsekvens heraf fængslet og senere kort før krigens afslutning henrettet. Bonhoeffers teologi har efterfølgende fået en meget stor indflydelse, bl.a. pga. den tætte sammenhæng mellem Bonhoeffers teologiske overvejelser og hans egen indsats imod nazismens dehumanisering. Men interessen skyldes ...
DKK 136
Undertitel Bonhoeffers teologiske arv
Forfattere Hans Vium Mikkelsen (forfatter), Henning Kjær Thomsen (forfatter), Caspar Koch (forfatter), Peter Lodberg (forfatter)
Forlag Eksistensen
Udgivet 26 januar 2018
Længde 312 sider
Genrer Biografier, Religion og Filosofi, Biografier og Erindringer, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788741002415
Dietrich Bonhoeffer var en af de mest markante og vedholdende stemmer i den kirkelige opposition imod det tyske naziregime. Han både talte, skrev og handlede i opposition til nazismen, og han blev som konsekvens heraf fængslet og senere kort før krigens afslutning henrettet. Bonhoeffers teologi har efterfølgende fået en meget stor indflydelse, bl.a. pga. den tætte sammenhæng mellem Bonhoeffers teologiske overvejelser og hans egen indsats imod nazismens dehumanisering. Men interessen skyldes også, at Bonhoeffer formår at fastholde en vedvarende vekselvirkning mellem teologi, kirke, kultur og samfund, der i sig selv appellerer til fortsat fortolkning, anvendelse og kreativ videretænkning. Bogens indhold falder i tre dele, hvor del I består i en præsentation og analyse af Bonhoeffers biografi og kristologi, mens del II udfolder virkningen af Bonhoeffers inkarnationstænkning i forhold til politik og prædiken. I bogens tredje del rekonstrueres sammentænkningen af kristendom og samtid gennem et nyskrevet læsedrama om Dietrich Bonhoeffer skrevet af Caspar Koch.