Mærsk - Den danske ledelseskanon, 5 (
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Frank Stokholm (forfatter), Mikael R. Lindholm (forfatter)

Mærsk - Den danske ledelseskanon, 5 e-bog

DKK 52
(0)
Bogen er en del af Den danske ledelseskanon. A.P. Møller – Maersk er Danmarks største virksomhed og verdens største containerrederi. En sjettedel af hele verdens handel bliver i dag transporteret hen over jordkloden af Maersk. Containerfarten har sat globaliseringen på speed ved at gøre transport af gods billigt og hurtigt. Det koster 50 øre at fragte et par sko fra Vietnam til Danmark, og det tager under to uger. Dermed har containerfarten gjort verden mindre og haft en kolossal indflydelse...
DKK 52
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Undertitel Global ledelse
Forfattere Frank Stokholm (forfatter), Mikael R. Lindholm (forfatter), Kurt Klaudi Klausen (redaktør), Steen Hildebrandt (redaktør), Majken Schultz (redaktør), Per Jenster (redaktør), Per Nikolaj Bukh (redaktør)
Forlag Gyldendal
Udgivet 30 januar 2012
Længde 112 sider
Genrer Økonomi og Ledelse, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788702124453
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Bogen er en del af Den danske ledelseskanon. A.P. Møller – Maersk er Danmarks største virksomhed og verdens største containerrederi. En sjettedel af hele verdens handel bliver i dag transporteret hen over jordkloden af Maersk. Containerfarten har sat globaliseringen på speed ved at gøre transport af gods billigt og hurtigt. Det koster 50 øre at fragte et par sko fra Vietnam til Danmark, og det tager under to uger. Dermed har containerfarten gjort verden mindre og haft en kolossal indflydelse på fordelingen af produktion og arbejdspladser i verden, og gjort mange varer langt billigere for forbrugerne. Det var på ingen måde givet, at Maersk ville spille en hovedrolle i denne transportrevolution. Containerfarten blev opfundet i USA i slutningen af 1960’erne. Maersk satsede først for alvor på containerfarten i 1973 med en investering, der kunne have væltet rederiet, som dengang havde 15.000 medarbejdere, hvis den var mislykkedes. Det gjorde den ikke. Godt 20 år senere var Maersk det dominerende containerrederi i verden med 200.000 medarbejdere, i direkte konkurrence med amerikanske og asiatiske rederier, hvoraf mange bakket op økonomisk af statsmidler. Her er historien om hvordan Maersk kom til at regere de syv have og blive den største befragter af verdenshandelen.