Miljøterapi (e-bog) af Torben Schjødt
Tilføj til ønskeliste
Torben Schjødt (forfatter), Torben Heinskou (forfatter), Bent Rosenbaum (forfatter), Margit Grønne Jørgensen (forfatter), Anne Bergman (forfatter), Lisbeth Kaspersen (forfatter), Ulla Charlotte Beck (forfatter), Annette Anbert (forfatter), Hanne Larsson (forfatter), Randi Luggin (forfatter), Tine Wøbbe (forfatter), Francisco Alberdi (forfatter), et al (forfatter)

Miljøterapi e-bog

DKK 185
(0)
Ligesom et indkøbscenter på enhver måde søges indrettet og organiseret med henblik på at sælge flest mulige varer, søges den miljøterapeutiske institution på enhver måde indrettet og organiseret med henblik på at hjælpe patienterne med at forbedre deres aktuelle psykiske tilstand. Forfatternes teoretiske udgangspunkt er psykodynamisk, og de mener således, at såvel psykisk sundhed som psykisk lidelse er tæt forbundet med menneskets tidligste oplevelser af tilknytning, relation og samspil. Mil...
DKK 185
Undertitel på dynamisk grundlag
Forfattere Torben Schjødt (forfatter), Torben Heinskou (forfatter), Bent Rosenbaum (forfatter), Margit Grønne Jørgensen (forfatter), Anne Bergman (forfatter), Lisbeth Kaspersen (forfatter), Ulla Charlotte Beck (forfatter), Annette Anbert (forfatter), Hanne Larsson (forfatter), Randi Luggin (forfatter), Tine Wøbbe (forfatter), Francisco Alberdi (forfatter), et al (forfatter)
Udgivet 1 januar 2008
Længde 292 sider
Genrer Medicin, Psykologi og Pædagogik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788741251783
Ligesom et indkøbscenter på enhver måde søges indrettet og organiseret med henblik på at sælge flest mulige varer, søges den miljøterapeutiske institution på enhver måde indrettet og organiseret med henblik på at hjælpe patienterne med at forbedre deres aktuelle psykiske tilstand. Forfatternes teoretiske udgangspunkt er psykodynamisk, og de mener således, at såvel psykisk sundhed som psykisk lidelse er tæt forbundet med menneskets tidligste oplevelser af tilknytning, relation og samspil. Miljøterapiens hovedopgave er at møde patienten, hvor han er, og at skabe en organisation med et terapeutisk miljø, hvor patienten kan få nye relationelle erfaringer og dermed gives mulighed for udvikling. Miljøterapien indeholder både et relationelt og et organisationspsykologisk aspekt, og i bogens første del beskrives det, hvordan disse to aspekter sammen og hver for sig spiller en væsentlig rolle i det miljø, der omgiver patienten. Bogens andel del omhandler de mere praktiske elementer i det miljøterapeutiske arbejde og indeholder bl.a. kapitler om kontaktpersonfunktionen og supervision. Bogens tredje del beskæftiger sig med miljøterapi i forhold til forskellige patientgrupper, såsom personlighedsforstyrrede patienter, psykotiske patienter og patienter med anden etnisk baggrund. Bogen henvender sig til alle faggrupper, der er involveret i det miljøterapeutiske arbejde i psykiatrien, dvs. læger, psykologer, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialrådgivere, og til alle, der gennemgår en miljøterapeutisk uddannelse.