Min fars flugt (singleversion) (e-bog
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Bent Blüdnikow (forfatter)

Min fars flugt (singleversion) e-bog

DKK 41
(4)
I år er det 70 år siden, at nazisterne jagede jøder i Danmark. I oktoberdagene i 1943 flygtede jøderne, og 7.000 slap til Sverige, mens 500 blev fanget og deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt. Også journalisten og historikeren Bent Blüdnikows far, Benjamin, havde Gestapo i hælene. Det lykkedes for ham og hans ven Leopold at komme til Snekkersten, hvor en plimsoller af en robåd ventede ham og ni andre, heriblandt en pige på blot halvandet år. Båden gik ned midt ude på Øresund. ...
DKK 41
Undertitel En personlig beretning om jødernes redning i oktober 1943
Forfattere Bent Blüdnikow (forfatter)
Udgivet 1 februar 2013
Længde 57 sider
Genrer Biografier, Historie og Arkæologi, Samfund og Politik, Biografier og Erindringer
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771375008
I år er det 70 år siden, at nazisterne jagede jøder i Danmark. I oktoberdagene i 1943 flygtede jøderne, og 7.000 slap til Sverige, mens 500 blev fanget og deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt. Også journalisten og historikeren Bent Blüdnikows far, Benjamin, havde Gestapo i hælene. Det lykkedes for ham og hans ven Leopold at komme til Snekkersten, hvor en plimsoller af en robåd ventede ham og ni andre, heriblandt en pige på blot halvandet år. Båden gik ned midt ude på Øresund. Historien om Benjamin Blüdnikows flugt hører til besættelsestidens mest dramatiske og bevægende. Det var en tid, da mennesker blev jaget som dyr, og danske hjælpere udviste sandt heltemod. Det er historien om de reddede og de druknede og om nogle af de mest dramatiske dage i vor lands historie. Bent Blüdnikows gribende personlige beretning om faderens flugt og den store fortælling om jødernes redning i Danmark i oktober 1943 bygger på samtaler med hans nu 88-årige far og 85-årige mor, deres dagbøger, interviews med overlevende fra robåden og bøger, hvor den dramatiske flugt er omtalt.
Betingelser for brukergenerert innhold Tilføj din egen anmeldelse

Mangler korrekturlæsning

Berlingske må have glemt at læse korrektur på deres første single, og det forstyrrer læsningen. Derudover er sproget i forvejen dødt og snørklet, og historien er kendt til udødelighed. Ikke meget at komme efter her.