Nåden og den frie vilje (e-bog) af Bo
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Bo Kristian Holm (forfatter), Else Marie Wiberg Pedersen (forfatter), Anders-Christian Jacobsen (forfatter), Johannes Adamsen (forfatter), Peter Widmann (forfatter), Niels Henrik Gregersen (forfatter), Hans Vium Mikkelsen (forfatter)

Nåden og den frie vilje e-bog

DKK 82
(0)
Er mennesket frit? Har det en fri vilje? Siden Augustin har bestemmelsen af forholdet mellem Guds nåde og menneskets frihed været et af de mest omdiskuterede temaer i teologien. Hvis mennesket er frit, betyder det så ikke, at det frelser sig selv, hvorved Guds frelsende nåde overflødiggøres og Guds magt er kraftesløs? Denne bog følger udviklingen i besvarelsen af dette spørgsmål fra Origenes i det 2. århundrede til Løgstrup i det 20. århundrede. Undervejs behandles de tænkere, som har haft ...
DKK 82
Forfattere Bo Kristian Holm (forfatter), Else Marie Wiberg Pedersen (forfatter), Anders-Christian Jacobsen (forfatter), Johannes Adamsen (forfatter), Peter Widmann (forfatter), Niels Henrik Gregersen (forfatter), Hans Vium Mikkelsen (forfatter), Bo Kristan Holm (redaktør), Else Marie Wiberg Pedersen (redaktør)
Forlag Eksistensen
Udgivet 22 december 2017
Længde 367 sider
Genrer Religion og Filosofi, Samfund og Politik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788741004020
Er mennesket frit? Har det en fri vilje? Siden Augustin har bestemmelsen af forholdet mellem Guds nåde og menneskets frihed været et af de mest omdiskuterede temaer i teologien. Hvis mennesket er frit, betyder det så ikke, at det frelser sig selv, hvorved Guds frelsende nåde overflødiggøres og Guds magt er kraftesløs? Denne bog følger udviklingen i besvarelsen af dette spørgsmål fra Origenes i det 2. århundrede til Løgstrup i det 20. århundrede. Undervejs behandles de tænkere, som har haft størst betydning i dansk teologisk sammenhæng: Augustin, Luther, Kant, Hegel, Schleiermacher, Grundtvig, Kierkegaard, Barth og Løgstrup. Derudover behandles tænkere, som i vor tradition er blevet tildelt en mere tilbagetrukket rolle, men som har haft stor betydning for udviklingen af traditionen: Origenes, Bernhard af Clairvaux, Leibniz og Wesley.