Øjeblikke af frihed (e-bog) af Hanne
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Hanne Fokdal Barnekow (forfatter), Gretelise Holm (forfatter), Jane Korczak (forfatter), Victoria Pihl Sørensen (forfatter), Pia Kjærsgaard (forfatter), Ôzlem Sara Cekic (forfatter), Christine Antorini (forfatter), Cecilie Nørgaard (forfatter), Nina Smith (forfatter), Sanne Søndergaard (forfatter), Bente Rosenbeck (forfatter), Ulrik Frost (forfatter), Susanne Philipson (forfatter), Malene Flindt Pedersen (forfatter), Katrina Schelin (forfatter), Irene Becker (forfatter), Sørine Gotfredsen (forfatter), Eila Neergaard (forfatter), Maria Marcus (forfatter), Birgit Petersson (forfatter), Simi Jan (forfatter), Lisbeth Knudsen (forfatter), Jytte Lindgård (forfatter)

Øjeblikke af frihed e-bog

DKK 68
(0)
Det kan opleves som en selvfølge, at alle danskere over 18 år har valgret, og at vi sammen bestemmer, hvilken politik landet skal styres med. Men det er ikke en ret, der er kommet af sig selv. De rettigheder, der øger ligestillingen, er opnået gennem kamp. Sådan er det, og sådan har det altid været. Kvinders stemmeret blev skrevet ind i den danske grundlov for 100 år siden. Det var resultatet af mere end tredive års kamp for kvinders deltagelse i det politiske liv. Danmark var dengang et fo...
DKK 68
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Undertitel Kvinderådets festskrift for 100 års valgret
Forfattere Hanne Fokdal Barnekow (forfatter), Gretelise Holm (forfatter), Jane Korczak (forfatter), Victoria Pihl Sørensen (forfatter), Pia Kjærsgaard (forfatter), Ôzlem Sara Cekic (forfatter), Christine Antorini (forfatter), Cecilie Nørgaard (forfatter), Nina Smith (forfatter), Sanne Søndergaard (forfatter), Bente Rosenbeck (forfatter), Ulrik Frost (forfatter), Susanne Philipson (forfatter), Malene Flindt Pedersen (forfatter), Katrina Schelin (forfatter), Irene Becker (forfatter), Sørine Gotfredsen (forfatter), Eila Neergaard (forfatter), Maria Marcus (forfatter), Birgit Petersson (forfatter), Simi Jan (forfatter), Lisbeth Knudsen (forfatter), Jytte Lindgård (forfatter)
Forlag People'sPress
Udgivet 27 maj 2015
Længde 319 sider
Genrer Jura, Samfund og Politik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771594904
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Det kan opleves som en selvfølge, at alle danskere over 18 år har valgret, og at vi sammen bestemmer, hvilken politik landet skal styres med. Men det er ikke en ret, der er kommet af sig selv. De rettigheder, der øger ligestillingen, er opnået gennem kamp. Sådan er det, og sådan har det altid været. Kvinders stemmeret blev skrevet ind i den danske grundlov for 100 år siden. Det var resultatet af mere end tredive års kamp for kvinders deltagelse i det politiske liv. Danmark var dengang et foregangsland. En position som vi har kæmpet for, men ikke altid har kunnet fastholde i de forgangne 100 år. Øjeblikke af frihed er et festskrift om kvindeliv. Om arbejdsliv, ligeløn, økonomi, politik, teologi, kvinder i medierne, i billedkunsten og i musiklivet. Og om vold mod kvinder, seksualitet og kvinders ret til egen krop. Kvinderådet har opfordret 23 personer i forskellige fag og professioner med en aldersspredning fra 23 til 89 år til at skrive en grundlovstale. Alle er blevet bedt om at tage udgangspunkt i sig selv og egne erfaringer og derfra beskrive den udvikling, de har været igennem, stadig arbejder på og håber på for fremtiden. Der er langt fra enighed blandt forfatterne i alle spørgsmål om kvinders samfundsmæssige stilling og de ligestillingsudfordringer, som venter i fremtiden – men det er læsning til eftertanke.