Præstegården i Danmark (e-bog) af Ebe
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Eberhard Harbsmeier (forfatter), Niels Thomsen (forfatter)

Præstegården i Danmark e-bog

DKK 125
(0)
Præstegården i Danmark – kultur og teologi handler om en vigtig side af den udvikling i kultur og samfund, som reformationen førte med sig: præstegården. Med reformationen kunne præsterne gifte sig. Dermed blev præstegården ikke kun bolig for præsten, men blev ramme om et familieliv, der forventedes at kunne være forbillede i sognet. Med tiden blev præstegårdene også åndelige kraftcentre, og præsterne fik som statsembedsmænd ansvar for en række samfundsopgaver. Det belyses her fra forskellige...
DKK 125
Undertitel - Kultur og Teologi
Forfattere Eberhard Harbsmeier (forfatter), Niels Thomsen (forfatter), Eberhard Harbsmeier (redaktør), Niels Thomsen (redaktør)
Forlag Eksistensen
Udgivet 19 juni 2017
Længde 206 sider
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788741000459
Præstegården i Danmark – kultur og teologi handler om en vigtig side af den udvikling i kultur og samfund, som reformationen førte med sig: præstegården. Med reformationen kunne præsterne gifte sig. Dermed blev præstegården ikke kun bolig for præsten, men blev ramme om et familieliv, der forventedes at kunne være forbillede i sognet. Med tiden blev præstegårdene også åndelige kraftcentre, og præsterne fik som statsembedsmænd ansvar for en række samfundsopgaver. Det belyses her fra forskellige vinkler: præste­gårdens kulturhistorie generelt, præste­konernes rolle, præstebilleder i litteraturen, folks forståelse af præsten mm. Det drøftes, hvor meget der er myte, og hvor meget der er realitet i det romantiske billede af livet i præstegården. En række artikler handler om præstegårdsteologi. Et særkende for dansk teologi er, at højt kvalificeret teologi er blevet til i præste­gårdene tæt forbundet med præsternes virke i kirke og sogn.