Praktik i pædagoguddannelsen (e-bog)
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Tina Düsterdich (forfatter), Birgitte Højbjerg (forfatter), Susanne Poulsen (forfatter), Charlotte Skafte-Holm (forfatter), Sara Vafai-Blom (forfatter)

Praktik i pædagoguddannelsen (Pædagoguddannelsen i fokus) e-bog

DKK 234
(0)
Praktikken er en både vigtig og omstridt del af pædagoguddannelsen. Alene det, at den udgør mere end 1/3 af uddannelsestiden, gør den betydningsfuld. Men længden er også genstand for diskussion: Indebærer de lange praktikperioder, at de studerende forberedes grundigt til deres kommende arbejde, eller betyder de, at den studerende socialiseres til på godt og ondt at handle ligesom de allerede ansatte, så de ikke udvikler kompetencer til faglig fornyelse? Bogen fokuserer på, hvordan der kan s...
DKK 234
Forfattere Tina Düsterdich (forfatter), Birgitte Højbjerg (forfatter), Susanne Poulsen (forfatter), Charlotte Skafte-Holm (forfatter), Sara Vafai-Blom (forfatter)
Forlag Dafolo A/S
Udgivet 17 december 2007
Længde 134 sider
Genrer Psykologi og Pædagogik, Faglitteratur
Serie Pædagoguddannelsen i fokus
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788771600513
Praktikken er en både vigtig og omstridt del af pædagoguddannelsen. Alene det, at den udgør mere end 1/3 af uddannelsestiden, gør den betydningsfuld. Men længden er også genstand for diskussion: Indebærer de lange praktikperioder, at de studerende forberedes grundigt til deres kommende arbejde, eller betyder de, at den studerende socialiseres til på godt og ondt at handle ligesom de allerede ansatte, så de ikke udvikler kompetencer til faglig fornyelse? Bogen fokuserer på, hvordan der kan skabes et frugtbart samarbejde mellem den studerende, praktikvejlederen og undervisere fra uddannelsesstedet. Den omhandler bl.a. anvendelsen af etnografiske metoder i praktikken, praktikken som læreproces, idet teorier om voksnes læring sættes i relation til praktikkens læringsrum, faglig skrivning som medium for praktisk læring og praktikvejlederens facilitatoropgaver.