
Tilføj til ønskeliste
Gratis uddrag
- Tilføj til bibliotek
- Læs gratis uddrag
Rejse i blåt e-bog
DKK 106
Året er 1875. H.C. Andersen ligger for døden i villaen Rolighed på det gamle Østerbro med udsigt over Øresund. Et helt livs triumfer og smerte sløres af morfin, og Andersens liv passerer revy: Fra opvæksten i Odense over ungdommen i København til rejserne i Europa som tiljublet berømthed.
"Rejse i blåt" er en roman både om kunstneren og mennesket Andersen. En på én gang digterisk og kulegravende vision af geniet - den eksistentielt hjemløse og religiøst bundne Andersen. En mand, der er stadi...
DKK 106
Kan læses med
de fleste e-læsere, iBooks, Kindle
Kan læses i Politiken Books appen
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Udgivet
1 oktober 2015
Længde
344 sider
Genrer
Romaner, Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788711322727
Politiken Books Streaming
Denne bog indgår i Politiken Books Streaming
30 dage gratis herefter DKK 119 kr./mdÅret er 1875. H.C. Andersen ligger for døden i villaen Rolighed på det gamle Østerbro med udsigt over Øresund. Et helt livs triumfer og smerte sløres af morfin, og Andersens liv passerer revy: Fra opvæksten i Odense over ungdommen i København til rejserne i Europa som tiljublet berømthed.
"Rejse i blåt" er en roman både om kunstneren og mennesket Andersen. En på én gang digterisk og kulegravende vision af geniet - den eksistentielt hjemløse og religiøst bundne Andersen. En mand, der er stadigt rejsende i tilværelsen og kunsten, og som finder sine forløsninger i en til tider feberagtig skabende aktivitet - og i sit møde med de blå bjerges Italien.
"Rejse i blåt" er oversat til 15 sprog og er af Københavns Hovedbibliotek nomineret til den prestigefyldte internationale Impac Prize.
Stig Dalager, født 19. oktober 1952, debuterede som forfatter i 1980 og har siden skrevet bøger fordelt på alle litterære genrer.
"Dalager får Andersen til at leve, at blive forstået i sin genialitet på menneskelige præmisser. Dalagers roman om eventyrdigteren er stor kuns om en stor kunstner."
- Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten
"... et spændstigt H.C. Andersen-portræt ... konstruktionen dødsleje og erindring slår gnister."
- Mette Winge, Politiken
"Historien er fortalt med vemod og aftenlufte, sprød åbenhed og sky fortrolighed. Med en nervøs hudløshed, der aldrig bliver udleverende."
- Liselotte Wiemer, Weekendavisen
"... et anerkendt mesterværk ..."
- Ian McMillan, BBC