Religion som forklaring? (e-bog) af n
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
n a (forfatter)

Religion som forklaring? e-bog

DKK 184
(0)
Forholdet mellem religion og samfund er under forandring. I flere årtier har vi talt meget lidt om religion i det offentlige rum, men i dag fylder det religiøse langt mere i politiske diskussioner - og i medierne. "Religion som forklaring?" udforsker religionens betydning i Danmark på baggrund af de spor, teolog og historiker Per Ingesman igennem sit forskerliv har lagt for vores forståelse af religionens rolle i samfundet. Bogens 20 bidrag reflekterer bl.a. over hofprædikanternes indflydels...
DKK 184
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Undertitel Kirke og religion i stat og samfund. Festskrift til Per Ingesman
Forfattere n a (forfatter), Nina Javette Koefoed (redaktør), Bo Kristian Holm (redaktør), Sasja Emilie Mathiasen Stopa (redaktør)
Udgivet 12 november 2018
Længde 363 sider
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771848076
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Forholdet mellem religion og samfund er under forandring. I flere årtier har vi talt meget lidt om religion i det offentlige rum, men i dag fylder det religiøse langt mere i politiske diskussioner - og i medierne. "Religion som forklaring?" udforsker religionens betydning i Danmark på baggrund af de spor, teolog og historiker Per Ingesman igennem sit forskerliv har lagt for vores forståelse af religionens rolle i samfundet. Bogens 20 bidrag reflekterer bl.a. over hofprædikanternes indflydelse på Christian 3.s regeringstid, middelalderens pavebreve til Norden, hor som et åndeligt fænomen i 1200-tallets Danmark og afskaffelsen af efterårskonfirmationen i 1950'ernes Aarhus. Bogen giver et indblik i kristendommens historiske sammenspil med samfundsudviklingen. Og den viser, hvordan religionen i århundreder har været den eneste sande forklaring for ret, magt og kultur i Europa.