Skolen i Morgen. Nr. 1. September 201
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Peter Wick (forfatter), Andreas Helmke (forfatter), Camilla Dyssegaard (forfatter), Marianne Nykjær Madsen (forfatter)

Skolen i Morgen. Nr. 1. September 2013. 17. årgang. Tema: Ledelse af effekt e-bog

DKK 169
(0)
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Undervisningens organisering – hvad virker? Af Peter Wick Hvilken betydning har skolelederen og læreren på elevens læringsudbytte, og hvilke faktorer kan medvirke til at højne dette udbytte? Med udgangspunkt i John Hatties forskning giver denne artikel et indblik i, hvordan undervisningen kan tilrettelægges, sådan at eleven får det størst mulige faglige udbytte. Undervisningens kvalitet – strategier og metoder i un...
DKK 169
Forfattere Peter Wick (forfatter), Andreas Helmke (forfatter), Camilla Dyssegaard (forfatter), Marianne Nykjær Madsen (forfatter)
Forlag Dafolo A/S
Udgivet 30 september 2013
Længde 16 sider
Genrer Økonomi og Ledelse, Psykologi og Pædagogik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788771603170
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Undervisningens organisering – hvad virker? Af Peter Wick Hvilken betydning har skolelederen og læreren på elevens læringsudbytte, og hvilke faktorer kan medvirke til at højne dette udbytte? Med udgangspunkt i John Hatties forskning giver denne artikel et indblik i, hvordan undervisningen kan tilrettelægges, sådan at eleven får det størst mulige faglige udbytte. Undervisningens kvalitet – strategier og metoder i undervisningsforskningen Af Andreas Helmke Dette uddrag fra bogen Undervisningskvalitet og lærerprofessionalitet præsenterer to perspektiver på, hvad der kan kaldes ”god undervisning”: Det ene perspektiv ser på processen, mens det andet beskæftiger sig med produktet eller effekten. Helmke argumenterer her for, at undervisning må vurderes ud fra begge perspektiver, hvis man vil kunne sige noget meningsfuldt om dens kvalitet og om sammenhængen mellem kvalitet og effekt. Fra idealer til inklusion med effekt Af Camilla Dyssegaard Den inkluderende skole har været et politisk ideal i mange år. Den praktiske udformning og implementering af inkluderende tiltag indebærer dog stadig en række udfordringer for både lærere og skoleledere. Ikke mindst, når man skal vurdere, hvad der virker. Artiklen her viser inklusionsbegrebets vej fra politiske erklæringer til en konkret udfordring, som kræver viden om både forskning og effekt. God skoleledelse gøres i samspil Af Marianne Nykjær Madsen Samarbejdet mellem ledelse og lærere står centralt i denne artikel, som præsenterer resultater fra en undersøgelse af lærere og lederes oplevelse af ledelseshandlinger, der kan bidrage til at kvalificere lærerarbejdet. Her spiller etableringen af en form for makkerskab mellem lærere og ledelse en stor rolle med nøgleord som inddragelse, forventninger og anerkendelse.