Skolen i Morgen. Nr. 1. September 201
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Merete Storgaard Jensen (forfatter), Hanne Møller (forfatter), Maria Nyborg Matthiesen (forfatter), Susan Starbæk Nielsen (forfatter), Karsten Mellon (forfatter), Børge Bisgaard (forfatter)

Skolen i Morgen. Nr. 1. September 2014. 18. årgang. Tema: Skoleledelse i en reformtid e-bog

DKK 169
(0)
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Læring som forandringsnøgle i ledelse Af Merete Storgaard Jensen Gennem en sammenligning af dansk og canadisk skoleledelse viser forfatteren i denne artikel, hvordan en forandringsnøgle i fremtidens skoleledelse kan være et øget fokus på elevernes læring. Artiklen giver i tilknytning hertil konkrete bud på fremtidig pædagogisk ledelse af skolen som professionelt læringsfællesskab. Strategisk aktionslæring er skoleu...
DKK 169
Forfattere Merete Storgaard Jensen (forfatter), Hanne Møller (forfatter), Maria Nyborg Matthiesen (forfatter), Susan Starbæk Nielsen (forfatter), Karsten Mellon (forfatter), Børge Bisgaard (forfatter)
Forlag Dafolo A/S
Udgivet 30 september 2014
Længde 20 sider
Genrer Økonomi og Ledelse, Psykologi og Pædagogik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788771601428
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Læring som forandringsnøgle i ledelse Af Merete Storgaard Jensen Gennem en sammenligning af dansk og canadisk skoleledelse viser forfatteren i denne artikel, hvordan en forandringsnøgle i fremtidens skoleledelse kan være et øget fokus på elevernes læring. Artiklen giver i tilknytning hertil konkrete bud på fremtidig pædagogisk ledelse af skolen som professionelt læringsfællesskab. Strategisk aktionslæring er skoleudvikling, hvor medarbejdere og ledelse lærer sammen Af Hanne Møller, Maria Nyborg Matthiesen og Susan Starbæk Nielsen I implementeringen af skolereformen kan strategisk aktionslæring være en metode til at arbejde strategisk med at sætte retning for både ledelsens, medarbejdernes og skolens udvikling. Artiklen præsenterer grundelementerne i strategisk aktionslæring, samtidig med at den giver eksempler på, hvordan ledelsen kan involvere medarbejdere og facilitere professionelle læringsfællesskaber. Dygtig skoleledelse – om tanker og følelser i en ny professionel praksis Af Karsten Mellon Denne artikel præsenterer mentalisering som et ledelsesredskab, der kan hjælpe skolelederen til at se sig selv udefra og andre indefra. Det kræver psykologisk dygtighed at lede i forhold til de tanker og følelser, der kan og vil opstå i kølvandet på store forandringer. Artiklen sætter fokus på, hvordan mentalisering sammen med andre ledelseskompetencer kan hjælpe ledelsen til at navigere i skoleledelsens paradokser. Skolereformen realiserer den inkluderende skole – perspektiver på inklusionsledelse Af Børge Bisgaard Skolereformen sætter øget fokus på faglig inklusion, når alle ”elever skal blive så dygtige, de kan”. Denne artikel trækker på erfaringer fra Ontario, Canada, og viser, hvordan et øget fokus på den enkelte elevs læring og progression spiller en stor rolle i inklusionsindsatsen.