Skolen i Morgen. Nr. 4. Januar 2014.
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Lotte Lüscher (forfatter), Kim Martin Nielsen (forfatter), Thøger Riis Michelsen (forfatter), Kristian Dahl (forfatter), Carl Otto Borup (forfatter), Karsten Poulsen (forfatter), Henrik Hiis (forfatter), Bo Vestergaard (forfatter)

Skolen i Morgen. Nr. 4. Januar 2014. 17. årgang. Tema: Tilgange til ledelse e-bog

DKK 169
(0)
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Skoleledelsens balancekunst – ledelse gennem paradokser Af Lotte Lüscher Lederopgaven er kompleks og fyldt af modsætninger. Denne artikel sætter fokus på ledelsesparadokser på tre niveauer, som er relevante for ledere i skolen at forholde sig til: organiseringens paradoks, tilhørsparadokset og rolleparadokset. Leadership Pipeline – en hjælp i tider med forandringsledelse? Af Kim Martin Nielsen, Thøger Riis Michelse...
DKK 169
Forfattere Lotte Lüscher (forfatter), Kim Martin Nielsen (forfatter), Thøger Riis Michelsen (forfatter), Kristian Dahl (forfatter), Carl Otto Borup (forfatter), Karsten Poulsen (forfatter), Henrik Hiis (forfatter), Bo Vestergaard (forfatter)
Forlag Dafolo A/S
Udgivet 31 januar 2014
Længde 16 sider
Genrer Økonomi og Ledelse, Psykologi og Pædagogik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788771601374
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Skoleledelsens balancekunst – ledelse gennem paradokser Af Lotte Lüscher Lederopgaven er kompleks og fyldt af modsætninger. Denne artikel sætter fokus på ledelsesparadokser på tre niveauer, som er relevante for ledere i skolen at forholde sig til: organiseringens paradoks, tilhørsparadokset og rolleparadokset. Leadership Pipeline – en hjælp i tider med forandringsledelse? Af Kim Martin Nielsen, Thøger Riis Michelsen og Kristian Dahl Leadership Pipeline er et bud på en ledelsesstrategi, der kan være en hjælp i tider, hvor krav og forventninger til ledelse er massive. Denne artikel kommer ind på, hvordan arbejdet med Leadership Pipeline kan give fokus på forbindelser mellem de organisatoriske niveauer med forskellige ledelsesprofiler. Leadership Pipeline i Hjørring Kommune – sund fornuft sat på formel Af Carl Otto Borup og Karsten Poulsen Ved ændringen af ledelsesstrukturen i Hjørring Kommunes skoler og dagtilbud har de arbejdet med Leadership Pipeline i professionalisering af ledelsen. I artiklen deler projektlederen og skole- og dagtilbudschefen erfaringerne med at udarbejde en fælles profil for Børne- og Undervisningsområdet, som guider ledelsesudvikling og kompetenceudvikling. Fair beslutningsprocesser og forandringer, der lykkes Af Henrik Hiis og Bo Vestergaard Forfatterne tager i denne artikel afsæt i forskning, som viser, at to ud af tre forandringsindsatser ikke skaber bedre resultater. De diskuterer derfor, hvordan skoleledere kan lykkes med at skabe en ”fair proces” med medarbejderne, hvor der er god dynamik mellem procesprincipper, holdninger og adfærd.