Skolen i Morgen. Nr. 4. Januar 2015.
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Mai-Britt Herløv Petersen (forfatter), Peter Dahler-Larsen (forfatter), Lonni Hall (forfatter), Poul Aarøe Pedersen (forfatter)

Skolen i Morgen. Nr. 4. Januar 2015. 18. årgang. Tema: Ledelse i en målstyret skole e-bog

DKK 169
(0)
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Resultatbaseret styring og dialogorienteret skoleledelse Af Mai-Britt Herløv Petersen Et af skolereformens mål er, at eleverne skal blive så dygtige, de kan. To af redskaber til at nå dette mål er højnelse af det faglige niveau og af elevernes trivsel. Målingen af elevernes performance bliver således for alvor central, når vi skal følge progressionen mod dette mål. Denne artikel argumenterer for, at en resultatbaser...
DKK 169
Forfattere Mai-Britt Herløv Petersen (forfatter), Peter Dahler-Larsen (forfatter), Lonni Hall (forfatter), Poul Aarøe Pedersen (forfatter)
Forlag Dafolo A/S
Udgivet 30 januar 2015
Længde 16 sider
Genrer Økonomi og Ledelse, Psykologi og Pædagogik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788771601367
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Resultatbaseret styring og dialogorienteret skoleledelse Af Mai-Britt Herløv Petersen Et af skolereformens mål er, at eleverne skal blive så dygtige, de kan. To af redskaber til at nå dette mål er højnelse af det faglige niveau og af elevernes trivsel. Målingen af elevernes performance bliver således for alvor central, når vi skal følge progressionen mod dette mål. Denne artikel argumenterer for, at en resultatbaseret styring må følges med en dialogorienteret ledelse, hvis skolens ledelse vil skabe de bedste betingelser for at fremme elevernes læringsudbytte og trivsel. Resultatmål er og stress: Er der en sammenhæng? Af Peter Dahler-Larsen Denne artikel formidler centrale pointer fra ny forskning i sammenhængen mellem resultatmålinger og stress. En væsentlig pointe i denne sammenhæng er, at resultatmålinger kan være med til at øge medarbejdernes krav til sig selv og egen formåen. Artiklen slår derfor til at lyd for, at ledelsen hjælper til at prioritere og stabilisere de vigtigste resultatkrav til medarbejderne frem for at udskifte eller ændre kravene for ofte. Skoleledelse med effekt Af Lonni Hall Artiklen her giver et overblik over centrale strømninger i den internationale skoleledelsesforskning og ser nærmere på, hvordan det kommer til udtryk i den danske kontekst. Artiklen præsenterer og diskuterer den instruerende, den transformative og den distributive ledelse, og her er inspiration at hente i en tid med skolereform og fokus på læringsudbytte. Når målstyring ender som et selvmål Af Poul Aarøe Pedersen Spænder målstyringen i sig selv ben for udviklingen af folkeskolen? Læs dette indspark, og døm selv.