Skolen i Morgen. Nr. 5. Februar 2014.
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Bodil Nielsen (forfatter), Gitte Adamsen (forfatter), Kirsten Hyldahl Petersen (forfatter), Niels Christian Sauer (forfatter)

Skolen i Morgen. Nr. 5. Februar 2014. 17. årgang. Tema: Læringsmål e-bog

DKK 169
(0)
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Læringsmål – og omstillingen Af Bodil Nielsen De nye Fælles Mål formuleres som læringsmål, hvilket kommer til at kræve en omstilling i den måde skolens pædagogiske personale går til planlægning af undervisning. Udgangspunktet skal være konkrete, og tydelige mål for, hvad eleverne skal lære, hvorefter man må vælge emner, eksempler og materialer, der hjælper eleverne til at nå disse mål. Ikke den anden vej rundt. Fra...
DKK 169
Forfattere Bodil Nielsen (forfatter), Gitte Adamsen (forfatter), Kirsten Hyldahl Petersen (forfatter), Niels Christian Sauer (forfatter)
Forlag Dafolo A/S
Udgivet 28 februar 2014
Længde 16 sider
Genrer Økonomi og Ledelse, Psykologi og Pædagogik, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788771601381
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Læringsmål – og omstillingen Af Bodil Nielsen De nye Fælles Mål formuleres som læringsmål, hvilket kommer til at kræve en omstilling i den måde skolens pædagogiske personale går til planlægning af undervisning. Udgangspunktet skal være konkrete, og tydelige mål for, hvad eleverne skal lære, hvorefter man må vælge emner, eksempler og materialer, der hjælper eleverne til at nå disse mål. Ikke den anden vej rundt. Fra undervisning til læring – et paradigmeskifte? Af Gitte Adamsen Gennem eksempler fra et konkret udviklingsforløb på en skole beskriver denne artikel, hvordan arbejdet med at flytte fokus fra undervisning og undervisningsformer til læring og læringsformer kan gribe an. Rettesnoren er her, at elevernes læring og trivsel skal være i centrum i tilrettelæggelsen af skoledagens organisatoriske rammer. Hvordan gøres læring synlig i skolen? – en beretning fra et besøg på Monmia Primary School Af Kirsten Hyldahl Petersen I Australien ligger Monmia Primary School, som de sidste to år har arbejdet med synliggørelse af mål og feedback i undervisningen. Artiklens forfatter har været på besøg på skolen og beskriver i denne artikel, hvordan skolen arbejder med at skabe en god feedbackkultur og et sprog og synlig læring og feedback, der giver mening for eleverne lige fra skolestart. Den gode lærer ved langt fra altid, hvad han gør Af Niels Christian Sauer Forfatteren sætter i dette indspark til debatten om læringsmål spørgsmålstegn ved, om skolen taber elevernes alsidige udvikling af syne i bestræbelserne på at gøre skolens virksomhed resultat- og målorienteret. Kan man overhovedet tale om centralt definerede læringsmål, som er tilpasset alle elever? Og hvad sker der med lærerens metodefrihed og virke i samme ombæring? Læs med her, og døm selv.