Social arv og social ulighed (e-bog)
Tilføj til ønskeliste
Else Christensen (forfatter), Bente Jensen (forfatter), Anders Holm (forfatter), Ulla Højmark Jensen (forfatter), Anette Johansen (forfatter), Mads Meier Jæger (forfatter), Mads Meier Jæger (forfatter), Mette Madsen (forfatter), Anne Maj Nielsen (forfatter), Torben Pilegaard Jensen (forfatter), Torben Pilegaard Jensen (forfatter), Niels Ploug (forfatter), Niels Kr. Rasmussen (forfatter), et al (forfatter)

Social arv og social ulighed e-bog

DKK 199
(0)
Social arv og social ulighed er baseret på resultaterne af et større dansk forskningsprogram og fokuserer på sammenhængen mellem social baggrund og social ulighed. Forfatterne ser på, hvordan personer med forskellig social baggrund klarer sig i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet, og på, hvordan de samfundsmæssigt vigtige institutioner som børnehaven og folkeskolen håndterer børns sociale og kulturelle forskelle.I bogen belyses de sociale forskelle mellem opvæksten for nutidens voksne -...
DKK 199
Forfattere Else Christensen (forfatter), Bente Jensen (forfatter), Anders Holm (forfatter), Ulla Højmark Jensen (forfatter), Anette Johansen (forfatter), Mads Meier Jæger (forfatter), Mads Meier Jæger (forfatter), Mette Madsen (forfatter), Anne Maj Nielsen (forfatter), Torben Pilegaard Jensen (forfatter), Torben Pilegaard Jensen (forfatter), Niels Ploug (forfatter), Niels Kr. Rasmussen (forfatter), et al (forfatter)
Udgivet 1 januar 2008
Længde 212 sider
Genrer
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788741251837
Social arv og social ulighed er baseret på resultaterne af et større dansk forskningsprogram og fokuserer på sammenhængen mellem social baggrund og social ulighed. Forfatterne ser på, hvordan personer med forskellig social baggrund klarer sig i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet, og på, hvordan de samfundsmæssigt vigtige institutioner som børnehaven og folkeskolen håndterer børns sociale og kulturelle forskelle.I bogen belyses de sociale forskelle mellem opvæksten for nutidens voksne - dem, der var unge i 1970'erne - og nutidens børn - dem, der er født i 1995. Bidragyderne undersøger sociale forskelle i daginstitutioner, i folkeskolen og blandt unge, der ikke går i gang med en videregående uddannelse efter folkeskolen, og endelig afdækkes sociale forskelle i sundhed og indkomst.Social arv og social ulighed er en bred introduktion til social arv og social ulighed. Bogen giver både viden om den nyeste danske empiri på området og - med reference til den internationale litteratur - også et bud på teoretiske forståelser af spørgsmålet om social ulighed. Den kan således både læses som en samlet fremstilling om social ulighed og social baggrund og som en introduktion til analyser af dette emne på en lang række områder.Bogen henvender sig til studerende ved de sociale højskoler, pædagog- og lærerseminarerne og de samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser, samt til praktikere.