Søstrene Rondoli og andre fortællinge
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
 • Tilføj til bibliotek
 • Læs gratis uddrag
 • Embed-kode
Guy de Maupassant (forfatter)

Søstrene Rondoli og andre fortællinger (Maupassants fortællinger #8) e-bog

DKK 60
(0)
Indhold Søstrene Rondoli Pierre Jouvenet og hans ven Paul rejser en tur til i Italien. Undervejs til Genova stifter de bekendskab med en ikke særlig elskværdig, men meget smuk ung pige, som Paul straks forelsker sig i, men – da Paul ikke kan italiensk, og Pierre kan, ender det med, at pigen lader sig forføre af ham og indkvarterer sig sammen med de to rejsefæller på hotellet i Genova …Værtinden En ung student fra landet indkvarteres hos den dydige landsmandinde fru Kergaran i Paris. Dameb...
DKK 60
Forfattere Guy de Maupassant (forfatter), Loulou Lassen (oversætter), Stellan Rye (oversætter), Kim N. Jensen (redaktør)
Udgivet 8 januar 2018
Genrer Noveller, Romaner, Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Serie Maupassants fortællinger
Nummer i serie 8
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788779795716
Indhold
 • Søstrene Rondoli Pierre Jouvenet og hans ven Paul rejser en tur til i Italien. Undervejs til Genova stifter de bekendskab med en ikke særlig elskværdig, men meget smuk ung pige, som Paul straks forelsker sig i, men – da Paul ikke kan italiensk, og Pierre kan, ender det med, at pigen lader sig forføre af ham og indkvarterer sig sammen med de to rejsefæller på hotellet i Genova …
 • Værtinden En ung student fra landet indkvarteres hos den dydige landsmandinde fru Kergaran i Paris. Damebekendtskaber er ikke tilladt på værelset, og da han forsøger at smugle en pige ind, får det følger.
 • Paraplyen Hr. Oreilles kone er voldsomt nærig, og da han ødelægger sin paraply, finder hun på flere krumspring for at få dækket den unødvendige udgift, manden har påført husholdningen.
 • En vismand Fortællerens ven, Blérot, annoncerer pludselig, at han skal giftes, og det er enden på de tos hyggelige ungkarletilværelse. Men da han nogle måneder senere møder Blérot, ligner denne en hængt kat. For at redde Blérots liv og helbred er det nødvendigt, at han skaffer konen en elsker.
 • Chali På en mission i det centrale Indien opholder den unge løjtnant la Vallée sig ved kongen af Ganharas hof. En aften giver kongen ham en gave, et "harem": Seks små piger …
 • Et møde Da baron d'Etraille finder sin kone i armene på en anden mand, beslutter han at skilles fra hende - "ganske stille og uden at vække opsigt". Efter seks års kedsommelig ensomhed møder baronen hende tilfældigt i ekspressen til Nice, og forelsker sig på ny.
 • Andrés sygdom Mathilde Moreau føler sig forsømt og tager en elsker. Da manden er bortrejst en uges tid, planlægger elskeren at tilbringe nætterne i denne uge sammen, men Mathildes søn, den femten måneder gamle André, bryder sig ikke om elskeren, og synes at have en sjette sans for hans tilstedeværelse.
 • Ham? Hr. Raymon vil gifte sig, ikke fordi han elsker sin tilkommende, men fordi han er bange for at være alene.
 • Onkel Sosthène Fortællerens onkel Sosthène er ateist og frimurer, og står på spændt fod med en af naboerne, en jesuitisk præst. For sjov beslutter nevøen at spille onkelen og jesuitten et puds, hvilket kommer ham dyrt at stå.
 • Dekoreret! Hr. Sacrement er besat af tanken om at få en medalje. Problemet er bare, at han aldrig har foretaget sig noget, der i mindste måde kunne bringe ham i betragtning til nogen som helst orden.
 • I retten Hippolyte Lacour har anlagt sag mod enken Luneau, som han påstår er rendt fra et løfte om 100 francs, hvis han hjælper hende mod hendes barnløshed. Enken påstår derimod, at det lige så vel kan være et par andre af byens mandfolk, der har hjulpet, og at Lacour slet ikke er i stand til at avle børn.
 • Det lille anker Mester Chicot har forset sig på den gamle mor Magloires jorder, og han indgår en aftale om at betale hende en årlig sum, hvis hun så testamenterer ham sin ejendom. Det ser imidlertid ud til at blive en dyr fornøjelse for Chicot, for mor Magloire er ikke til sinds at dø. Noget må der gøres.
 • Et besøg En klub af fire erklærede ungkarle - "oprindelig var de fjorten, men tre er døde og de syv er blevet gift" - mødes en gang om året for at spise og drikke og fortælle hinanden om deres uforpligtende kærlighedseventyr. De er efterhånden blevet temmelig gamle, og der er ikke så meget nyt, så dette år fortæller en af dem om sit første "fald" - en af moderens veninder.
 • Selvmord Hvorfor begår så mange midaldrende mænd selvmord, tilsyneladende uden grund? Fortælleren er kommet i besiddelse af et afskedsbrev fra en af dem, som måske kan forklare det.
 • Det onde brød Far Tailles ældste datter, Anna, er stukket af med en afdelingschef i byens forretninger, og han brudt enhver kontakt med hende. Inderst inde er han dog lidt stolt over hende, da han finder ud af, at hun er en fornuftig pige, der har slået sig sammen med en ældre mand og sætter penge i banken. Da den næstældste datter skal giftes, dukker Anna op og tilbyder at holde bryllupsfesten - et tilbud, man tager imod. Men det bliver pinligt, da brudgommen begynder at synge en sang, der har lidt for mange allusioner til Annas livsførelse.