Termin (e-bog) af Henrik Nor-Hansen
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Henrik Nor-Hansen (forfatter)

Termin e-bog

DKK 66
(0)
Sankthansaften 1998 bliver en ung mand fundet bevidstløs på Hommersåk. Politiet mistænker det for at være meningsløs vold. Der efterlyses vidner fra nærmiljøet. Offeret gennemgår en vanskelig genoptræning, med kirurgisk og medicinsk behandling. Et halvt år senere bliver sagen henlagt. Den unge mand forsøger gradvist at komme tilbage til samfundet. Han oplever en række neuropsykiatriske senskader. Forældre og ægtefælle mener, at han har mistet evnen til menneskelig nærkontakt, til intimitet. F...
DKK 66
Undertitel En fremstilling af vold i Norge
Forfattere Henrik Nor-Hansen (forfatter), Allan Lillelund Andersen (oversætter), Camilla Engkjær Laursen (redaktør), Sofie Baunsgaard (redaktør), Michelle Melissa Jakobsen (illustrator)
Udgivet 1 marts 2017
Genrer Romaner, Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788797011881
Sankthansaften 1998 bliver en ung mand fundet bevidstløs på Hommersåk. Politiet mistænker det for at være meningsløs vold. Der efterlyses vidner fra nærmiljøet. Offeret gennemgår en vanskelig genoptræning, med kirurgisk og medicinsk behandling. Et halvt år senere bliver sagen henlagt. Den unge mand forsøger gradvist at komme tilbage til samfundet. Han oplever en række neuropsykiatriske senskader. Forældre og ægtefælle mener, at han har mistet evnen til menneskelig nærkontakt, til intimitet. Foråret 1999 indlægger han sig selv på Psykiatrisk afdeling ved Stavanger Universitetssygehus. Han behandles for dissociative lidelser. "Silkefyret er et af de mange nye danske forlag, der i disse år prioriterer god, smal litteratur. Blandt forlagets første udgivelser er Henrik Nor-Hansens foruroligende og inderligt læseværdige roman, som altså har været under udgivelse allerede inden nomineringen til Nordisk Råds Litteraturpris. Godt set. Tak for fremstillingen." - Klaus Rothstein, Weekendavisen “Termin er en lille bog, kun 85 små sider, men temaet den berører, hører med til de virkelig store i den norske samtidshistorie. ... Nor-Hansen antyder svarene, giver associationer til instruktøren David Lynch og forfatteren J.G. Ballard, begge kunstnere som har arbejdet med de obskøne lækager i forstadens villahuse.” — OLAF HAAGENSEN, MORGENBLADET TERMIN ER NOMINERET TIL NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2017!