Tilblivelser (e-bog) af Charlotte Præ
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
DKK 264
(0)
Tilblivelser: Aktuelle kulturanalyser tegner et billede af samtidskulturen og af de såvel lokale som globale dynamikker, der er på spil heri. Bogen præsenterer en række nedslag, hvorigennem væsentlige tendenser i samtidskulturen undersøges, f.eks. den kreative eller smarte by, digitaliseringen af medier og kulturarv, eventgørelse og brugerinddragelse i den offentlige kultur, fanturisme og politiseringen af populærkulturen. Stoffet hentes bl.a. fra ungdomsserien Skam, subkulturen urban explora...
DKK 264
Undertitel Aktuelle kulturanalyser
Forfattere Charlotte Præstegaard Schwartz (forfatter), Erik Granly Jensen (forfatter), Anne Scott Sørensen (forfatter), Anne Klara Bom (forfatter), Maja Klausen (forfatter), Dominique Routhier (forfatter), Sofie Korsgaard Stobberup (forfatter), Christian Hviid Mortensen (forfatter), Karen Hvidtfeldt (forfatter), Theis Vallø Madsen (forfatter), Anne Scott Sørensen (redaktør), Erik Granly Jensen (redaktør)
Udgivet 27 august 2018
Længde 207 sider
Genrer Samfund og Politik, Faglitteratur
Serie University of Southern Denmark Studies in Scandinavian Languages and Literatures
Nummer i serie 141
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788740831856
Tilblivelser: Aktuelle kulturanalyser tegner et billede af samtidskulturen og af de såvel lokale som globale dynamikker, der er på spil heri. Bogen præsenterer en række nedslag, hvorigennem væsentlige tendenser i samtidskulturen undersøges, f.eks. den kreative eller smarte by, digitaliseringen af medier og kulturarv, eventgørelse og brugerinddragelse i den offentlige kultur, fanturisme og politiseringen af populærkulturen. Stoffet hentes bl.a. fra ungdomsserien Skam, subkulturen urban exploration, Olsen-banden som erindringssted og Copenhagen Phil som flashmob. I bogen anvendes den samtidige kulturanalyse i traditionen fra det, der internationalt går under betegnelsen cultural studies. I en dansk sammenhæng tales der om nye eller samtidige kulturstudier i markeret forskel til den form for kulturanalyse, der bedrives inden for de klassiske æstetiske eller antropologiske kulturstudier. De nye kulturstudier er kendetegnet ved deres udgangspunkt i det aktuelle, lokale og hverdagslige – for derfra at brede perspektivet ud i tid og rum. Bogen indledes med en oversigt over teorier, temaer og metoder i de nye kulturstudier. Herefter følger en række analyser, og hvert kapitel afsluttes med en kort præcisering af det metodiske greb, der anvendes, med henblik på undervisningsbrug i kulturfag på universiteter og andre videregående uddannelser. Men bogen henvender sig også til professionelle i kultursektoren og til den alment samtids- og kulturelt engagerede læser, der her kan hente nye vinkler på og en dybere forståelse af samtidskulturen.