Velfærdsledelse (e-bog) af Holger Høj
Tilføj til ønskeliste
Holger Højlund (forfatter), Mads Peter Karlsen (forfatter), Niels Åkerstrøm Andersen (forfatter), Hanne Knudsen (forfatter), Niels Thyge Thygesen (forfatter), Anders la Cour (forfatter), Nanna Mik-Meyer (forfatter), Sverre Raffnsøe (forfatter), Anders la Cour (forfatter), Camilla Sløk (forfatter), Christian Tangkjær (forfatter), Kaspar Villadsen (forfatter), Søren Voxted (forfatter), et al (forfatter)

Velfærdsledelse e-bog

DKK 219
(0)
Velfærdsledelse handler om betingelserne for ledelse. Både de betingelser, der er givet strukturelt og politisk, og de betingelser, som ledelsen selv er med til at sætte og dermed give en politisk form. Det er forfatternes opfattelse, at viden om de betingelser, som offentlig ledelse foregår på, kan hjælpe med til at skabe forståelse hos ledere om de mekanismer og forhold, som gælder generelt i disse år for ledelse. Indblik i betingelserne er således et godt udgangspunkt for ledelse i det off...
DKK 219
Undertitel i den selvstyrende velfærdsstat
Forfattere Holger Højlund (forfatter), Mads Peter Karlsen (forfatter), Niels Åkerstrøm Andersen (forfatter), Hanne Knudsen (forfatter), Niels Thyge Thygesen (forfatter), Anders la Cour (forfatter), Nanna Mik-Meyer (forfatter), Sverre Raffnsøe (forfatter), Anders la Cour (forfatter), Camilla Sløk (forfatter), Christian Tangkjær (forfatter), Kaspar Villadsen (forfatter), Søren Voxted (forfatter), et al (forfatter)
Udgivet 1 januar 2008
Længde 272 sider
Genrer
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788741252421
Velfærdsledelse handler om betingelserne for ledelse. Både de betingelser, der er givet strukturelt og politisk, og de betingelser, som ledelsen selv er med til at sætte og dermed give en politisk form. Det er forfatternes opfattelse, at viden om de betingelser, som offentlig ledelse foregår på, kan hjælpe med til at skabe forståelse hos ledere om de mekanismer og forhold, som gælder generelt i disse år for ledelse. Indblik i betingelserne er således et godt udgangspunkt for ledelse i det offentlige, og bogens ide er, at man gennem et analytisk blik på disse betingelser når længst som leder. Det er via analysen og refleksionen over de betingelser, at lederen forstår sig selv ud fra et andet perspektiv end den hverdagslige praksis. Antologien diagnosticerer og  beskriver velfærdssattens udfordringer. Men faktisk går vi videre end ’blot’ at diagnosticere og levere kritiske indspark; dele af bogen vover desuden pelsen ved at komme med nogle bud på, hvordan der i nutidens velfærdssamfund kan og bør ledes. Dette er bud, som udspringer af de diagnoser, paradokser og problemer, bogen fremstiller, nemlig om forældreledelse, dialogen som ledelsesteknologi, ledelse i folkekirken, ledelse i intimsfæren, ledelse af styringspresset, den samarbejdende velfærdsstat og mellemlederrollen. Endelig afrundes antologien med en diskussion af begrebet velfærd. Bogens bidragydere er alle på nær en tilknyttet Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Copenhagen Business School.Antologien er redigeret af adjunkt Camilla Sløk og lektor Kaspar Villadsen, begge ILPF, CBS.