Viden om (e-bog) af Peter Holdt Chris
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode
Peter Holdt Christensen (forfatter), Hans Siggaard Jensen (forfatter), Mette Mønsted (forfatter), Søren Wenneberg (forfatter), Helge Tetzchner (forfatter), Kenneth Husted (forfatter), Anders Bordum (forfatter), Flemming Poulfelt (forfatter), Erik Ernø-Kjølhede (forfatter), Snejina Michailova (forfatter)

Viden om e-bog

DKK 184
(0)
Viden anvendes i virksomheder til gennem processer og produkter at skabe vedvarende konkurrencefordele. I store dele af litteraturen om ledelse af viden i virksomheden analyseres udelukkende konsekvenserne af viden - eksempelvis at viden viden skaber værdi - men derved udelades ofte analysen af de processer som fører til viden. Disse processer er dog i lige så høj grad som konsekvenserne af viden en del af vidensøkonomien, og dermed en forudsætning for at kunne analysere ledelse af viden i vi...
DKK 184
Undertitel ledelse, viden og virksomheden
Forfattere Peter Holdt Christensen (forfatter), Hans Siggaard Jensen (forfatter), Mette Mønsted (forfatter), Søren Wenneberg (forfatter), Helge Tetzchner (forfatter), Kenneth Husted (forfatter), Anders Bordum (forfatter), Flemming Poulfelt (forfatter), Erik Ernø-Kjølhede (forfatter), Snejina Michailova (forfatter)
Udgivet 1 januar 2000
Længde 278 sider
Genrer Økonomi og Ledelse, Faglitteratur
Sprog Danish
Format pdf
Beskyttelse Adobe DRM
ISBN 9788759399682
Viden anvendes i virksomheder til gennem processer og produkter at skabe vedvarende konkurrencefordele. I store dele af litteraturen om ledelse af viden i virksomheden analyseres udelukkende konsekvenserne af viden - eksempelvis at viden viden skaber værdi - men derved udelades ofte analysen af de processer som fører til viden. Disse processer er dog i lige så høj grad som konsekvenserne af viden en del af vidensøkonomien, og dermed en forudsætning for at kunne analysere ledelse af viden i virksomheden. Denne bog søger gennem tre dele at forholde sig refleksivt til både konsekvenserne af viden og de processer som fører til viden, og hvordan disse to perspektiver skaber en række dilemmaer for ledelse af virksomheden. Bogen indledes med et teoretisk overblik over litteraturen om viden og ledelse i virksomheden, derefter analyserer bogens første del epistemisk kriterierne for at noget er viden. Anden del fokuserer på, hvordan viden organiseres og tredje del diskuterer forskellige perspektiver på ledelse af viden i virksomheden. Bogens målgruppe er såvel teoretikere som praktikere, der har en interesse i at reflektere over begrebet viden og de ledelsesmæssige dilemmaer knyttet til anvendelsen af viden, og som derudover har en vis faglig indsigt i virksomhedsteoretiske perspektiver.