Vreden, gudinde, besyng (e-bog) af Ch
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Læs gratis uddrag
  • Embed-kode

Vreden, gudinde, besyng e-bog

DKK 75
(0)
Filminstruktøren og forfatteren Christian Braad Thomsen er én af Danmarks mest kontroversielle, kamplystne og velskrivende kulturpersonligheder. Han har i fem årtier været en utrættelig og nådesløs forkæmper for kompromisløs filmkunst og kritiker af intolerance og - ikke mindst - amerikansk imperialisme. Men han er også én af Danmarks få filmskribenter i international klasse, en passioneret kender af Sigmund Freud og psykoanalysen, samt selv en rost instruktør af en række spille- og dokumenta...
DKK 75
Kan læses med de fleste e-læsere, iBooks, Kindle Kan læses i Politiken Books appen
Forfattere Christian Braad Thomsen (forfatter), Christian Braad Thomsen (forfatter), Christian Braad Thomsen (forfatter)
Udgivet 1 april 2010
Længde 375 sider
Genrer Biografier, Biografier og Erindringer
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788711429976
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Filminstruktøren og forfatteren Christian Braad Thomsen er én af Danmarks mest kontroversielle, kamplystne og velskrivende kulturpersonligheder. Han har i fem årtier været en utrættelig og nådesløs forkæmper for kompromisløs filmkunst og kritiker af intolerance og - ikke mindst - amerikansk imperialisme. Men han er også én af Danmarks få filmskribenter i international klasse, en passioneret kender af Sigmund Freud og psykoanalysen, samt selv en rost instruktør af en række spille- og dokumentarfilm. I sin erindringsbog Vreden, Gudinde, Besyng! fortæller Christian Braad Thomsen hele sin historie, fra barndommen i og opbruddet fra den fattigste ende af 1940´ernes landbrugsland, til mødet med storbyen i Århus i 1950´erne, kulturlivet og skolesystemet, musikken, ungdomsoprøret og hippietiden i 1960´erne - og frem for alt filmkunsten. Her er veloplagt rasende opgør med den danske film- og tv-verden før og nu, og med det politiske og kulturelle establishment i øvrigt, men under vreden løber samtidig et dybt engagement i og kendskab til mange af filmens og musikkens største, heriblandt Braad Thomsens nære venskab med den tyske instruktørlegende Rainer Werner Fassbinder. Christian Braad Thomsens erindringer er historien om en livslang passion for at turde. For at give sin passion i vold, både for kunsten og tilværelsen, og investere sig selv uden forbehold eller skelen til omkostningerne, med vreden og kærligheden som to sider af samme livssag.