Alkibiades (lydbog) af Platon Platon
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Platon Platon (forfatter), Birgitte Hjort Sørensen (indlæser), Christian Gorm Tortzen (indlæser)

Alkibiades lydbog

DKK 52
(0)
I dialogen Alkibiades møder Sokrates den unge overklassefyr Alkibiades med de store ambitioner om at gøre politisk karriere i Athen. Gennem en omhyggeligt tilrettelagt undersøgelse af Alkibiades' forudsætninger og motiver afslører Sokrates, at den unge mand ingen forudsætninger har, fordi han ikke 'kender sig selv', og sammen undersøger de, hvad det indebærer at kende sig selv. Alkibiades ændrer i løbet af dialogen holdning fra at være overlegen og arrogant til oprigtigt at ville følge Sokrat...
DKK 52
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Undertitel Indlæst af Birgitte Hjort Sørensen
Forfattere Platon Platon (forfatter), Christian Gorm Tortzen (redaktør), Jørgen Mejer (redaktør), Christian Gorm Tortzen (oversætter), Birgitte Hjort Sørensen (indlæser), Christian Gorm Tortzen (indlæser)
Forlag Gyldendal
Udgivet 19 februar 2015
Længde 1:43
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788702179293
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

I dialogen Alkibiades møder Sokrates den unge overklassefyr Alkibiades med de store ambitioner om at gøre politisk karriere i Athen. Gennem en omhyggeligt tilrettelagt undersøgelse af Alkibiades' forudsætninger og motiver afslører Sokrates, at den unge mand ingen forudsætninger har, fordi han ikke 'kender sig selv', og sammen undersøger de, hvad det indebærer at kende sig selv. Alkibiades ændrer i løbet af dialogen holdning fra at være overlegen og arrogant til oprigtigt at ville følge Sokrates' anvisninger - men som eftertiden viste, formåede han ikke at opfylde sine løfter og blev prototypen på et spildt filosofisk talent. Alkibiades er indlæst af Birgitte Hjort Sørensen 2015. Som indledning til lydbogen har Chr. Gorm Tortzen, som også har oversat Alkibiades, indlæst en generel introduktion til Platons forfatterskab og en kort indledning til dialogen Alkibiades.