Den lille havfrue (lydbog) af H.C. An
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
H.C. Andersen (forfatter), H. C. Andersen (forfatter), Jørn Jensen (forfatter), Susanna Hartmann (indlæser)

Den lille havfrue lydbog

DKK 34
(0)
Eventyret om den lille havfrue, som ofrer hele sit liv for den smukke prins. Men prinsen vælger en anden, og havfruen ender sine dage som skum på havet. Jørn Jensen, født 1946, børnebogsforfatter, uddannet guldsmed og lærer. Som ny lærer for de små klasser fandt han, at der var mangel på egnet læsemateriale til begynderlæsning, og det fik ham til selv at gå i gang med at skrive. Inspirationen henter han i sin egen barndom i 1950‘erne, men også fra oplevelser med hans tre drenge danner grundl...
DKK 34
DKK 52
DKK 33
DKK 58
DKK 12
Forfattere H.C. Andersen (forfatter), H. C. Andersen (forfatter), Jørn Jensen (forfatter), Susanna Hartmann (indlæser), Bodil Molich (illustrator)
Udgivet 1 september 2016
Længde 0:31
Genrer 6-9 År, Eventyr, Skønlitteratur, Børnebøger
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788711672129
Eventyret om den lille havfrue, som ofrer hele sit liv for den smukke prins. Men prinsen vælger en anden, og havfruen ender sine dage som skum på havet. Jørn Jensen, født 1946, børnebogsforfatter, uddannet guldsmed og lærer. Som ny lærer for de små klasser fandt han, at der var mangel på egnet læsemateriale til begynderlæsning, og det fik ham til selv at gå i gang med at skrive. Inspirationen henter han i sin egen barndom i 1950‘erne, men også fra oplevelser med hans tre drenge danner grundlag for historierne. Jørn Jensen har fortolket og omskrevet en række af H.C. Andersens mest kendte eventyr til letlæseligt sprog. Genfortællinger af store forfatteres værker vækker altid debat: Må de overhovedet omskrives? Går den oprindelige ånd tabt? På den anden side kan en omskrivning af det ellers noget kringlede, gammeldags sprog til et mere læsevenligt dansk netop være anledningen til, at børn og unge kommer i gang med at læse de klassiske fortællinger. Og måske senere får mod på at læse de originale fortællinger.